Криминальная хроника Украины на 13.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 190 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 365 (45,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 54 пограбування, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 55 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, три гвинтівки, вісім обрізів мисливських рушниць, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 грамів вибухівки та 975 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб, у яких вилучено 50,7 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 938 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 45 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 159 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 72 – у сфері службової діяльності, у тому числі дев’ять – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 50 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 58 – травмовані.

 У Вознесенському районі Миколаївської області 20 лютого в погребі власного домогосподарства 39-річної безробітної жінки знайдено в поліетиленовому мішку тіло її 17-річного сина, який з 16 січня цього року розшукувався як безвісти відсутній. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано 32-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 27 листопада минулого року на вулиці вбив цеглиною потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину, вкинув до згаданого погребу,

 У Деснянському районі міста Києва 11 березня на вулиці працівниками міліції затримано двох громадян Російської Федерації – двох 36-річних братів. Попередньо встановлено, що вони розпилили газ дратівливої дії в обличчя 40-річному безробітному жителю міста Броварів Київської області, який знаходився у своєму автомобілі, й намагалися відібрати в нього гроші. Останній пострілами із зареєстрованого спецзасобу ПМР, призначеного для стрільби гумовими кулями, завдав нападникам тілесних ушкоджень. Одного із зловмисників госпіталізовано.

 У місті Чернігові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 33-річного громадянина Республіки Казахстан, котрий уранці 12 березня на вулиці обласного центру завдав ножових поранень 26-річному безробітному жителю Бахмацького району Чернігівської області під час раптово виниклої сварки. Потерпілого госпіталізовано.

 У Вінницькому районі Вінницької області працівниками міліції затримано 55-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено обріз мисливської рушниці, чотири штик-ножі, карабін, гранату Ф-1 та 136 набоїв до різної зброї (все часів Великої Вітчизняної війни).

 У місті Харкові на вулиці працівниками міліції затримано двох місцевих жителів віком 29 та 28 років (обидва без постійного місця роботи), у яких вилучено відповідно 10 та один грам героїну.

 У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї з районних рад міста Дніпропетровська, який вимагав та отримав 500 доларів США та шість тисяч гривень хабара від приватного підприємця за укладення угоди оренди земельних ділянок, на яких розташовані торговельні кіоски останнього. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито підприємця, котрий у 2007 році надав до обласної філії банківської установи завідомо неправдиві відомості про власні прибутки, на підставі чого незаконно отримав кредит у сумі 75 тисяч доларів США. Прокуратурою міста Калуша порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 та ч.2. ст.366 (шахрайство з фінансовими ресурсами й службове підроблення) КК України.

 У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб Служби автомобільних доріг в області, а також службових осіб державного підприємства та приватного підприємства. Вони в грудні минулого року склали фіктивні акти виконаних робіт з реконструкції асфальтобетонного покриття в згаданій області (роботи фактично не виконані), внаслідок цього приватному підприємству було незаконно перераховано понад три мільйона бюджетних коштів. Прокуратурою з питань нагляду за додержанням i застосуванням законів на транспорті Київської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора Тернопільської філії кредитної спілки, яка в лютому минулого року незаконно реалізувала заставне майно (трикімнатна квартира жительки обласного центру), а отримані гроші привласнила. Унаслідок протиправних дій правопорушниці вказаній спілці завдано збитки на суму понад 400 тисяч гривень. Проводяться заходи щодо встановлення інших аналогічних фактів. Прокуратурою міста Тернополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, котра завищила вартість виконаних робіт з реконструкції державної бібліотеки й незаконно отримала з державного бюджету понад 240 тисяч гривень, які в подальшому привласнила. Слідчим управлінням ГУМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 В Ужгородському районі Закарпатської області 12 березня працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі чотирьох громадян Ісламської Республіки Пакистан, яких власною автомашиною перевозив 25-річний безробітний житель зазначеного району.

 У Макарівському районі Київської області 12 березня на вулиці працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі 14 громадян Китайської Народної Республіки.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...