В Виннице задержан итальянский мафиози, разыскивавшийся Интерполом

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю  МВС України у Вінницькій області за інформацією національного центрального бюро Інтерполу в Україні затримали громадянина Італії 1961 р.н., який з 2003 року перебував у міжнародному розшуку.

Уродженець м. Сароно розшукувався поліцією Італії за залякування свідків у кримінальній справі щодо мафіозного клану, який діяв в Сарнезе-Ночеріно. Про це повідомив начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Володимир Соляр.

За його словами, італієць розшукується поліцією Італії. Крім цього, затриманий є фігурантом у іншій кримінальній справі щодо підробки грошей та викрадення автомобілів. В Україні зловмисник переховувався у місті Вінниця, у помешканні своєї дружини. У 2005 р. він був засуджений в Україні за контрабанду іномарок з Італії в Україну. За рішенням Ужгородського міського суду, він отримав позбавлення волі терміном на 7 років. Після 4 років ув’язнення був звільнений за амністією.

У відповідності до ст.18 Європейської конвенції про видачу правопорушників, італійця затримано. На даний момент він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання вінницького ізолятора. Вирішується питання про екстрадицію до Італії.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...