Криминальная хроника Украины на 03.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 869 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 449 (40,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 27 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено саморобний пістолет та 173 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 26 осіб. У них вилучено 9,1 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 643 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 60 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 13 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 110 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 160 – травмовано.

 У Маріуполі 29 квітня на кладовищі було знайдено мертвим невідомого чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 27 квітня на зазначеному кладовищі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому. Вживаються заходи щодо встановлення його особи.

 У Севастополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 12 квітня на вулиці згаданого міста відібрав у місцевого жителя, мобільний телефон.

 На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства й товариства з обмеженою відповідальністю. Вони завищили вартість виконаних робіт з будівництва адміністративної будівлі та службово-побутових приміщень зазначеного акціонерного товариства, чим завдали збитки державі на загальну суму 163,3 тис. гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства. Вони в 2003 році, у порушення вимог статуту підприємства, самовільно уклали угоду про внесення благодійного внеску на користь благодійного фонду та незаконно передали зазначеному фонду основні засоби товариства, чим завдали вказаному товариству збитки на суму 550 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

 На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб житлово-комунального господарства та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в листопаді – грудні минулого року підробили акти виконаних робіт (аварійно-відбудовні роботи в гуртожитках відкритого акціонерного товариства) й привласнили 115,8 тис. грн. бюджетних коштів, виділених згідно розпорядження Кабінету Міністрів України “Про виділення коштів для проведення першочергових аварійно-відбудовних робіт у місті Тернополі”. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

 На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито жителя одного з селищ Сумської області. Він вимагав та отримав від приватного підприємця 100 тис. грн. нібито для передачі їх у якості хабара директору державного підприємства за укладення з приватним підприємцем договору підряду, відповідно до якого останній повинен здійснити будівництво адміністративної будівлі лісництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 та ч.3 ст.190 КК України (давання хабара та шахрайство).

МВС України

You may also like...