Житель Сумщины украл автомобиль и… закопал его (фото)

Викрав автомобіль, а потім його закопав. Саме так зробив мешканець с.Курасово Білопільського району з транспортним засобом, який викрав у смт. Недригайлів.

До Недригайлівського відділу міліції звернувся мешканець міста, який повідомив про те, що невідомий незаконно заволодів його автомобілем «ВАЗ 2103» жовтого кольору, 1980 року випуску . Правоохоронці одразу почали пошуки автівки, була надіслана інформація про даний злочин до інших райвідділів міліції і саме це, допомогло працівникам міліції. До них надійшла оперативна інформація про те, що автомобіль очевидці бачили на території Білопільського району. До зазначеного місця негайно виїхало 2 групи правоохоронців, які почали перевірку даного факту. Відпрацьовувалися ближні та дальні села. Через декілька днів ретельних пошуків, працівники міліції приїхали до с. Курасово і вже з п’яти годин ранку почали подвірний обхід. Але… автомобіль так і не був знайдений. Люди лише розводили руками і кожного разу давали поради до кого саме можна піти «бо той вже точно міг таке уткнути»( висловлювали свою думку сельчани). Та все ж конкретних відповідей на поставлені запитання міліціонери не почули.

Наступного дня до правоохоронців подзвонила жінка, яка попросила залишитися «інкогніто». «Я вчора вам нічого не розповіла, бо була не одна. А сьогодні вирішила зізнатися. Я знаю де автомобіль, який ви розшукуєте. На краю села живе Микола, саме його я бачила за кермом даної автівки. Підіть до нього» – повідомила жінка. Все ж таки світ не без добрих людей.

Міліціонери одразу ж виїхали за вказаною адресою. До будинку їх впустила мати Миколи. Самого ймовірного викрадача не було. Автомобіля також спочатку також не знайшли. Але увагу правоохоронців привернула купа хмизу на огороді. На запитання, що ви з нею робите, старенька нічого не змогла відповісти. Вирішили перевірити. Увесь хмиз пороскидували по різним сторонам, а під ним побачили здоровенний пагорб. Почали копати і викопали…цілий автомобіль, саме той, що і шукали. Тепер залишалося лише знайти винуватця, який зрозумівши, що його шукають – швидко втік у невідомому напрямку. Усі розуміли, що довго ховатися він не зможе тому, що побіг навмання лише у одній сорочці та у хатніх капцях. Тож було вирішено зробити «засаду». Чекати чоловіка довелося не довго, наступного ранку голодний, закляклий Микола повернувся додому. Ховався він у лісі, спав біля вогнища, але їжу з собою забув прихопити.

Закопал автомобиль-1

Закопал автомобиль-2

Закопал автомобиль-3

Чоловік одразу ж зізнався у скоєному злочині. «Я приїхав до Недригайлова з метою, щось вкрасти. На вулиці я побачив незачинений автомобіль, вирішив спробувати його завести… завівся. Після чого я швидко поїхав додому. У мене був намір його розібрати та продати усі запчастини. Але коли я почув, що до нашого села приїхали міліціонери, я одразу ж зрозумів, що це «по мою душу». Поки ви перевіряли інші будинки я встиг закопати автомобіль та закидати зверху хмизом, а сам втік» – пояснював затриманий правоохоронцям. Він не жалкує про вчинений злочин, але дуже шкодує, що багата часу і зусиль пішло на те, щоб сховати автівку, а її все одно знайшли.

Тепер винахідливому викрадачу автомобіля нічого не залишається, як терпляче чекати вироку суду.

Анна Скоробагата, СЗГ УМВС України в Сумській області

You may also like...