Чинуша, осужденный 3 месяца назад за служебные преступления, попался на полумиллионной взятке

В результаті спецоперації оперативників Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Луганській області із залученням бійців підрозділу швидкого реагування «Сокіл» та працівників обласного УДАІ під час отримання хабара в сумі 500 тисяч гривень було затримано голову селищної ради Кремінського району. Ці кошти посадовець місцевого самоврядування Ч. (1955 р.н.) вимагав у приватного підприємця за сприяння у виділенні земельної ділянки загальною площею 3 гектари. Про це повідомив начальник УБОЗ Луганської області Геннадій Іваненко.

За матеріалами УБОЗ ГУМВС прокурор Луганської області порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 (хабарництво в особливо великих) Кримінального кодексу України. Посадовця затримано у порядку ст. 115 Кримінально-процесуального Кодексу України (на троє діб до обрання судом міри запобіжного заходу).

Відзначимо, що у лютому 2009 року вищезгаданого голову сільради Кремінський місцевий суд визнав винним у злочинах, передбачених ч. 1 ст. 365 (перевищення влади та службових повноважень) та ч. 1 ст.366 (службовий підлог). Йдеться про оборудку із двома квартирами, що знаходилися на балансі селищної ради. За рішенням суду посадовця було засуджено до 3 років позбавлення волі з відстороненням від займаної посади та відстрочкою виконання вироку терміном на 2 роки. Рішення суду чиновник кілька місяців намагався оскаржити у вищих судах. 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...