Криминальная хроника Украины на 21.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 270 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 284 (43,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 41 пограбування, десять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено дві мисливські рушниці, три обрізи мисливських рушниць, десять одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 100 грамів вибухівки та 585 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 4,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 403 особи.             

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 32 особи.

 Протягом минулої доби порушено 105 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 40 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 104 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких десять осіб загинули та 137 – травмовані.

 У місті Макіївці Донецької області 19 травня у своєму будинку було знайдено мертвим з рубаною раною голови 71-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано його 71-річну дружину. Попередньо встановлено, що вона вдень 19 травня в зазначеному будинку вбила молотком свого чоловіка під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Чернівцях 19 травня у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 47-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 46-річного безробітного жителя Кельменецького району Чернівецької області. Попередньо встановлено, що він увечері 18 травня в будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки на ґрунті ревнощів.

 На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий вимагав та отримав одну тисячу гривень хабара від місцевого жителя за внесення до його трудової книжки неправдивих відомостей щодо стажу роботи в зазначеному товаристві. Прокуратурою Інгулецького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника автоколони закритого акціонерного товариства, котрий вимагав та отримав 50 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за продаж останньому автомашини за заниженою вартістю. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, котрий у порушення вимог Закону України “Про інвестиційну діяльність”, не маючи відповідної ліцензії, уклав ряд угод щодо дольової участі в будівництві житлового будинку й, після закінчення будівництва, незаконно отримав прибуток у сумі понад один мільйон гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч.1 ст.202 і ч.2 ст.203  (шахрайство, порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю й заняття забороненими видами господарської діяльності) КК України.

 У Тернополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівників приватного підприємства, котрі впродовж 2007-2008 років, у порушення вимог Законів України “Про оподаткування прибутку підприємств” та “Про податок на додану вартість”, під час нарахування до держбюджету обов’язкових платежів занизили суму податку на прибуток, чим завдали збитки державі на суму 827,2 тисяч гривень. Прокуратурою міста Тернополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Вишгородському районі Київської області 20 травня в дачному будинку 36-річного безробітного киянина працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі 14 громадян Ісламської Держави Афганістан.

 У Хустському районі Закарпатської області 20 травня на автодорозі поблизу села Велятина працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі шести громадян Афганістану. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України

You may also like...