Криминальная хроника Украины за 07-08.06.2009

Криминальная хроника Украины за 07-08.06.2009

07.06.2009
 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 253 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 761 (41,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 40 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано десять осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, 100 грамів вибухівки та 145 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 19 осіб, у яких вилучено 11 кілограмів наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 525 осіб.                

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 65 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 26 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 125 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 144 – травмовані.

 У  Дніпропетровську 2 червня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням живота 35-річного безробітного місцевого мешканця. В результаті  оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 46-річного мешканця міста Синельникове Дніпропетровської області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 2 червня на вулиці обласного центру вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

 У селищі Якимівці Запорізької області 5 червня на вулиці було знайдено мертвим з ушкодженнями внутрішніх органів 69-річного місцевого мешканця, пенсіонера. У результаті  оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 17-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 4 червня на вулиці завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У Донецьку в результаті  оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 3 червня в приміщенні філії банківської установи, погрожуючи пістолетом, відібрав у касира зазначеної філії 837 гривень. У правопорушника вилучено пневматичний пістолет.

 У Переяслав-Хмельницькому районі Київської області 6 червня працівниками міліції затримано 48-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він цієї ночі з хуліганських спонукань пострілами з обрізу мисливської рушниці пошкодив шибки в п’яти вікнах адміністративного приміщення сільськогосподарського виробничого кооперативу. Зброю вилучено.

 В Автономній Республіці Крим  працівниками міліції затримано 24-річного місцевого мешканця, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено три кілограми марихуани.

 У місті Дружківка Донецької області працівники міліції затримано 29-річного безробітного,  в якого вдома вилучено 2,4 кілограма канабісу.

 На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до Донецької філії банківської установи неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 360 тисяч гривень. Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців приватного сільськогосподарського підприємства, котрі отримали в обласній філії банківської установи 1,2 мільйона гривень кредиту, після чого незаконно реалізували заставне майно. Унаслідок протиправних дій правопорушників банківській установі завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 В Івано-Франківську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито брокера-реєстратора, вона ж інженер-експерт товариства з обмеженою відповідальністю, котра не оприбуткувала грошові кошти від фізичних та юридичних осіб, які були отримані за здійснення реєстрацій біржових угод купівлі-продажу транспортних засобів, та вносила неправдиві данні в квитанції щодо тарифів оплати за надані послуги. Внаслідок цього державі завдано збитки на суму понад 204 тисяч гривень. Прокуратурою  Івано-Франківська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців приватного підприємства, котрі надали до філії банківської установи неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 600 тисяч гривень. Прокуратурою міста Лисичанськ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Харкові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий отримав п’ять тисяч гривень хабара від місцевого жителя за працевлаштування його на зазначене товариство. Прокуратурою  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368  (одержання хабара) КК України.

 На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, котрий незаконно реалізував сільськогосподарську техніку, яку отримав від фізичних та юридичних осіб у тимчасове користування, а отримані кошти в сумі 600 тисяч гривень використав на здійснення підприємницької діяльності. Слідчим відділом Шепетівського міськрайвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) КК України.

08.06.2009
 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 386 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 327 (40%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 21 пограбування, чотири  незаконні заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет та 113 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, у яких вилучено 0,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 388 осіб.                

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 502 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 205 – у сфері службової діяльності, у тому числі 24 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 119 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 159 – травмовані.

 У Солом’янському районі  Києва 26 травня у своїй квартирі було знайдено мертвими з ознаками удушення 71-річного пенсіонера та його 35-річного безробітного сина. У результаті  оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано місцевого мешканця, мешканця міста Фастів Київської області, мешканця Фастівського району та громадянина Російської Федерації, віком від 27 до 43 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі 21 травня в Солом’янському районі столиці через вікно проникли до квартири потерпілих, задушили господаря та його сина і викрали 500 гривень.

 У Святошинському районі Києва 7 червня працівниками міліції затримано 45-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він на вулиці в 46-річної безробітної мешканки Новоушицького району Хмельницької області з сумки викрав 200 гривень. Викрадене вилучено.

 У Житомирській області працівниками міліції затримано 28-річного громадянина, з автомашини  якого вилучено 460 пігулок “екстазі” та два грами кокаїну.

 У  Харкові  працівники міліції затримали 27-річного безробітного громадянина, в якого вилучено 200 пігулок трамадолу.

 На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито одного із сільських голів Коломийського району, котрий вимагав та отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за видачу рішення виконавчого комітету зазначеної сільради щодо надання дозволу на проведення робіт із встановлення рекламних щитів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368  (одержання хабара) КК України.

 На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців фермерського господарства, котрі надали до відділення філії банківської установи неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 150 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 і ч.2 ст.364  (шахрайство з фінансовими ресурсами та зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців однієї із шахт державного підприємства, котрі під час виплати робітникам заробітної плати ухилилися від сплати до Пенсійного фонду України обов’язкових платежів, чим завдали збитки державі на суму 135,5 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців філії банківської установи, котрі без проведення перевірки необхідних документів уклали кредитний договір з особою, яка фактично його не укладала, чим завдали збитки вказаній установі на суму 460 тисяч гривень. Прокуратурою  Рівного порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.367 (службова недбалість) КК України.

 У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців одного з вищих навчальних закладів, котрі отримали від Міністерства агропромислової політики України у якості виплати матеріальної допомоги студентам зазначеного навчального закладу 150 тисяч гривень, які  привласнили. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Чернівцях працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців відділення філії банківської установи, котрі на підставі неправдивих довідок щодо розміру заробітної плати незаконно видали кредити неплатоспроможним громадянам на загальну суму 259 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...