Головний охоронець мера Львова — у розшуку за шахрайство! (фото)

Скажи мені, хто твій бодігард, і я скажу, хто ти… Здавалося б, важко здивувати дивними історіями, які трапляються в стінах Львівської міської ради, але… Виявляється, львівськими муніципалами тривалий час керувала особа, яка нині у всеукраїнському розшуку за шахрайство в особливо великих розмірах. Нині цей чоловік переховується.
 

Як і будь-який шахрай, цей чоловік вдало маскувався і навіть змінював прізвище: спершу він був Стасинцем, а потім став Гулієм.

Саме Стасинця Володимира Івановича (на фото), львівський міський голова своїм наказом від 16.07.2007 р. призначив начальником Управління муніципальної дружини Львова. Через півроку свого перебування на цій посаді Стасинець став Гулієм, взявши прізвище своєї другої дружини. Така зміна прізвища, здавалася б цілком звичною, якби не одне але: як повідомила «Ратушу» спеціаліст відділу громадських зв’язків обласного управління міліції Ольга Адамська, Стасинця Володимира Івановича, 1971 року народження, уродженця села Павлівка Тисменицького району Івано-Франківської області вже тривалий час розшукує вся міліція України за шахрайство в особливо великих розмірах. Щиро прагнуть зустрітися з ним міліціонери Івано-Франківської області, які донедавна знали лише його перше прізвище і ні слухом ні духом не відали про нове.

Треба віддати належне майстерності шахрая вводити людей в оману і переконувати у своїй порядності. У своїй автобіографії він написав, що 1996-го закінчив Академію МВС України за спеціальністю юрист-правник, потім довго працював опером держслужби боротьби з економічними злочинами, де дослужився до капітана і звідки, нібито, за власним бажанням звільнився. Та, очевидно, у Львівській міськраді давно забули древнє «довіряй, та перевіряй», і перевертень у погонах муніципала ДВА РОКИ керував управлінням. І не лише керував, а й займався звичною для нього справою — шахрайством. Жив на широку ногу, купував дорогі автомобілі ледь не щомісяця.
 

Головний охоронець мера Львова — у розшуку за шахрайство

 Користуючись своїм становищем, як посадовець Львівської міськради, він входив у довіру і брав кредити у львівських банках на сотні тисяч доларів. Витрачав він їх із розумом, купуючи у Львові та в Жидачівському районі нерухомість. Тепер служби безпеки та колектори київського «Універсал банку» та львівського «Дельта банку» обривають телефони Управління муніципальної дружини м. Львова, намагаючись «вирахувати» боржника. Та особливо не пощастило банку «Надра», де шахрай взяв кредит на купівлю лімузина Infiniti за 330 тис. грн.

До-речі, це авто ще й досі не конфіскував банк, тож воно мандрує містом, а за його кермом чомусь сидить працівник Львівського УБОЗУ!

 

Та якось перевертню у погонах муніципала не пощастило. Оскільки він мав звичку позичати та не віддавати гроші не лише в банках, а й у громадян, ті взялися їх активно вибивати. Так, після Нового року, Володимир Гулій опинився в лікарні на Топольній з поламаними ребрами. Як повідомив «Ратушу» теперішній начальник Управління муніципальної дружини Володимир Єлісєєв, коли він відвідував хворого, той спочатку казав, що його збило авто, а потім твердив, що “впав, коли піднімався сходами”. Жодної заяви до міліції потерпілий не подав. Ба більше, він просто зник у невідомому напрямку, прихопивши зі собою, про всяк випадок, посвідчення начальника муніципальної дружини та форму.

 

Де він переховується нині, не відомо, але, мабуть, не для всіх, оскільки дружина Гулія хоч і каже, що не знає про місцеперебування свого чоловіка, але заяву про зникнення своєї половини до міліції не несе. Можливо, він уже працює в іншій області і знову на керівній посаді і, мабуть, під іншим прізвищем? Хоча навряд, адже там нема такого мера, як пан Садовий, який завжди твердив, що «гордиться підібраною ним командою»…

 

(Докладніше – на сайті www.ratusha.lviv.ua)

Юрій Руденко, Львів

 

 

You may also like...