Криминальная хроника Украины на 17.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 405 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 354 (43,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, один факт нанесення тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 44 пограбування, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 30 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 470 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 31 особу, в яких вилучено 10,2 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 474 особи. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

 Протягом минулої доби порушено 142 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 59 – у сфері службової діяльності, у тому числі дев’ять  – про хабарництво.

 Працівники Державтоінспекції зафіксували 92 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, в яких сім осіб загинули та 119 – травмовані.

 У Смілянському районі Черкаської області 6 червня на подвір’ї власного домогосподарства, в колодязі, було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 33-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері, 28 травня, в будинку потерпілого вбив господаря під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину, вкинув до  колодязя.

 У місті Сніжне Донецької області 16 червня в під’їзді житлового будинку було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 46-річного безробітного місцевого мешканця, який невдовзі помер у лікарні. У результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали 62-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він  під’їзді цього будинку вбив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних стосунків.

 У місті Світловодськ Кіровоградської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевих мешканців – двох безробітних братів, віком 17 та 18 років та 20-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вони ввечері 5 червня, з метою крадіжки, проникли до будинку 74-річної  пенсіонерки, нанесли їй тілесні ушкодження, викрали картину й десять курчат. Потерпілу госпіталізовано.

 У Дергачівському районі Харківської області на митному посту “Гоптівка” працівники міліції затримали 19-річного громадянина Російської Федерації, з автомашини якого вилучили десять грамів марихуани.

 У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника управління житлово-комунального господарства однієї з міськрад. Вона внесла до графіка виконання робіт з оснащення інженерних вводів багатоквартирних житлових будинків комунальної власності засобами обліку споживання теплової енергії п’ять будинків житлово-будівельних кооперативів, чим завдала збитки державі на 62,2 тисячі гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців однієї з сільських рад Пилипівського району, котрі незаконно надали 975 тисяч гривень 53 мешканцям двох сіл вказаної сільради у якості компенсації за пошкодження їх житлових будинків унаслідок стихійного лиха. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366  (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника однієї з філій з експлуатації газового господарства відкритого акціонерного товариства, котрий вимагав та отримав три тисячі гривень хабара від головного інженера товариства з обмеженою відповідальністю за підписання актів про прийняття в експлуатацію трьох закінчених об’єктів будівництва. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили експерта Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду, котрий вимагав та отримав 11,5 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за видачу йому дозволу на виконання робіт з підвищеною небезпекою. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючу відділом з обліку та реєстрації житлової площі виконавчого комітету однієї з міськрад, котра вимагала та отримала тисячу доларів США хабара від місцевої мешканки за видачу їй ордеру на квартиру. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У селищі Перечин Закарпатської області 16 червня на вулиці працівники міліції затримали п’ятьох нелегальних мігрантів – громадян Ісламської Держави Афганістан. Іноземців передано прикордонникам.

 У Деснянському районі  Києва 16 червня в одній з осель (належність з’ясовується) працівники міліції затримали трьох нелегальних мігрантів – громадян Арабської Республіки Єгипет.

МВС України
 

You may also like...