Обережно! Працюють «барсеточники»…

23 червня до чергової частини Сумського міського відділу міліції надійшло телефонне повідомлення від жительки обласного центру Н.

Жінка повідомила, що близько дванадцятої години, вона приїхала до одного з магазинів побутової техніки, що на вулиці Кооперативній в Сумах, з метою купити холодильник. З собою громадянка мала двадцять тисяч гривень, які знаходилися у сумці. Оглянувши все холодильне обладнання, що було виставлене для продажу громадянка Н., вирішила не поспішати з покупкою, і вийшла з торгівельного залу та попрямувала до власного авто, що залишила перед магазином. Відкрила двері, поклала до салону сумку з грошима та вже збиралася сідати за кермо, як раптом до неї підійшов невисокий молодий чоловік у білій сорочці, і з відчутним у голосі кавказьким акцентом сказав: «Женщина, у вас колесо пробито». Поки дама обходила машину, виявляючи де ж те пошкоджене колесо, спритний чоловік поцупив з салону сумку з грошима. І коли жінка, через пару хвилин виявила пропажу, молодика вже і слід прохолонув.

На жаль, незважаючи на те, що правоохоронці прибули за викликом дуже швидко, і було вжито всіх заходів розшуку зловмисників ( бо як з’ясувалося у ході опитування свідків, кавказець був не один), цю крадіжку поки що не розкрито.

Треба сказати, що такого роду злочини, коли з салонів автомашин злочинці викрадають цінні речі: сумки, документи, барсетки з грошима, не часто, але все таки трапляються. Тому міліція звертається до громадян – будьте обачними! Не залишайте свої цінні речі, документи, гроші де б ви не знаходилися – чи на вулиці, чи в барі, ресторані, або на роботі в службовому кабінеті – без нагляду. Пам’ятайте, поряд завжди може бути зловмисник, який охоче «підбере» ту чи іншу цінну річ необачного господаря.

Звертаємо увагу автомобілістів на роботу так званих «барсеточників». Ці зловмисники навмисне пошкоджують колесо у автомобіля заздалегідь обраної жертви, і поки заклопотаний господар замінює пошкоджене колесо на ціле, тихо та швидко з салону автомобіля викрадають цінні речі – «барсетки» з грошима та документами. І якщо де не будь на автошляхах України, особливо у містах, вам доведеться замінювати колесо, попередньо замкніть двері машини та хоча б зрідка поглядайте навколо.

Володимир Кузьменко, СМВ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...