Картонна коробка від мобільного телефону в обмін на десять років тюрми

Картонна коробка від мобільного телефону в обмін на десять років тюрми. Саме такий нерівноцінний розмін в своєму житті зробили троє неповнолітніх жителів Шостки, яких правоохоронці звинувачують у розбійному нападі на 18-річного юнака.

Одного вечора, трійця гуляючи вулицями, побачила юнака з коробкою в руках. Сподіваючись, що в ній знаходиться мобільний телефон, вони наздогнали його , жорстоко побили і втекли, прихопивши із собою « трофей». Проте  бажаного не отримали – коробка виявилася порожньою, обачливий хлопець поклав телефон до своєї кишені. Ось так і вийшло: замість порожньої коробки – загроза отримати строк ув’язнення як то кажуть «по повній програмі.»

Розмовляє Андрій неохоче. Він вже десять діб знаходиться в лікарні, в хлопця струс головного мозку. Такий діагноз – результат випадкової зустрічі з трьома юнаками. Того вечора Андрій повертався з гостей, в руках тримав картонну коробку від мобільного телефону, сам телефон він обачливо поклав у кишеню, і як виявилось недарма.

Його наздогнав юнак і попросив закурити. Те що трапилось далі виявилось для Андрія повною несподіванкою.» Я навіть і не думав про погане. Відповів, що не курю. – розповідає Андрій, – хотів пройти далі. Але хлопець загородив мені дорогу. Дивлюсь, ще двоє його приятелів підходять. І почалось. Спочатку один мене вдарив , потім інший. А той,  хто першим підійшов все намагався в мене коробку з рук вирвати. Він мабуть думав, що в ній телефон. А там тільки шнури і  наушники. Останній удар був по голові. Я навіть свідомість втратив. Коли прийшов до тями, ані нападників, ані коробки.»  

За допомогою Андрій звернувся до лікарні. Там повідомили міліцію. Правоохоронці пред’явили потерпілому фотокартки осіб, які свого часу потрапляли в поле зору міліції за скоєння аналогічних злочинів. В одному з них юнак впізнав нападника. Затримали останнього того ж вечора . А з ним ще двох його подільників. Ініціатора розбійного нападу звуть Віктор. Йому 17 років. Декілька місяців тому його спіймали на крадіжці, але  суд, враховуючи юний вік обвинувачуваного, дав йому умовний строк покарання.  Відібрати яскраву коробку в потерпілого, в надії що там знаходиться мобільний телефон, було його ідеєю. Телефон хотів продати. Каже гроші потрібні були, аби родині допомогти. « Я і коробку цю забирав, бо гадав, що там мобільник новенький повинен бути. Потім продав би його. Гроші б матері віддав.  Батько з нами не живе і не допомагає матеріально. Допомогти хотів, ось і допоміг…» – нервує Віктор.

А нервувати є чого. Дії Віктора та його друзів в міліції кваліфікують як « розбійний напад», а це від 7 до12 років позбавлення волі.

Ельвіра Біганова, СЗГ ГУМВС Сумська область
 

You may also like...