Ющенко поплакался немцам, как подлая кремлевская путчистка Тимошенко купила его депутатов

Виктор Андреевич дал немецкому «Шпигелю» интервью, в котором Юлия Владимировна выглядит еще большим демоном, нежели в прошлых беседах Ющенко с журналистами.

Приводим фрагмент интервью, текст которого распространила пресс-служба Ющенко:

«Проблеми розпочалися після Помаранчевої революції. Ми створили уряд і тоді виникли перші розбіжності. Ми сперечалися, яку політику, власне, ми хочемо проводити. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко зупинила ринкові реформи і вдалася до адміністративних втручань: вона обмежила експорт зерна та олії, пояснюючи це прагненням подолати інфляцію, масивним імпортом м’яса вона зруйнувала минулого року існування десятків тисяч малих фермерських господарств, поголів’я худоби драматично впало. На місце ринкової конкуренції прийшли популізм та корупція.

У європейських демократіях це був би час парламенту.

В українському парламенті немає дієздатної більшості. Прем’єр-міністр не може провести ані бюджет, ані закон, тому що просто немає жодної придатної спільної політичної концепції. Ані з питань членства в НАТО, ані в галузі зовнішньополітичних та економічних проблем. Прем’єр-міністр не хоче навіть промовити слово «НАТО»; демократичні цінності, до яких ми прагнули під час Помаранчевої революції, забуті. Політика популістів робить країну недієздатною, навіть якщо зараз багато хто їм аплодує. Утриматися при владі стало самоціллю. За будь-які ціну: шляхом зради, таємних домовленостей, шляхом путчів.

Це наразі жорсткий докір Вашій колишній соратниці, що була поруч на Майдані Незалежності у Києві.

На жаль, вона згодом навіть шукала союзників серед колишніх противників революції, щоб позбавити влади Президента. Депутатів парламентської фракції моєї партії купили, щоб забезпечити посаду прем’єр-міністрові.

Це звучить щось як на кшталт бананової республіки, ніж Європи.

Причиною є та конституційна реформа, яку прийняли в грудні 2004 року в Парламенті, щоб відвернути загрозу жорсткої розв’язки революції. Згодом саме ця реформа паралізувала систему влади. Моє право призначати членів уряду було значно притиснуто.

Ходять чутки про мафіозні угрупування в Парламенті…

Ми маємо там людей, які були судимі. Сьогодні вони могли б навіть утворити фракцію. Невдала конституційна реформа призвела до того, що тепер там знаходяться люди, яким йдеться лише про придбання певних підприємств і управління приватно-фінансових інтересів.

Москва є лише стороннім спостерігачем цього всього?

Подивіться лише на діяльність прем’єр-міністра та її поїздки до Москви. Коли я попереджаю про «п’яту колонну», то я знаю, про що я говорю.

Проблемою є лише те, що згідно з опитуваннями Юлія Тимошенко має підтримку до 30%, у той час як Ваш рейтинг у найкращому разі знаходиться між 6 та 8%. Ви – сторона, яка найбільше програє у київських боях за владу.

От тільки не треба таких цифр!».

Обком

You may also like...