Милицейско-эсбэушные поставки «фонящего» металла из Чернобыльской зоны

Милицейско-сбушные поставки «фонящего» металла из Чернобыльской зоны

Прес-служба прокуратури Київської області розповсюдила інформацію про затримання 11 вересня цього року  працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби Безпеки України спільно з працівниками прокуратури Київської області на автодорозі неподалік від КПП «Поліське» зони відчуження Чорнобильської АЕС вантажівки під керуванням двох мешканців Київської області, які перевозили  із зони відчуження ЧАЕС без відповідних дозвільних документів понад 25 тонн радіактивно забрудненого металу. Стверджується, що до незаконного вивезення металу причетні працівники батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення ГУМВС в Київській області, які здійснювали чергування на контрольно-пропускному пункті, та безпосередньо керівництво вказаного підрозділу, чотирьох з яких затримано. Прокуратурою Київської області  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 267-1 КК України стосовно осіб, які супроводжували вантаж. Стосовно працівників міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.267-1 КК України.

Як повідомив начальник ГУМВС України в Київській області Віталій Яловенко, наразі міліцією проводиться службова перевірка за цим фактом. За попередніми даними, згадані працівники міліції допустили виїзд вантажівки на прохання керівника відділу Служби безпеки України по зоні відчуження ЧАЕС, який пояснив, що вивозить для своїх потреб будівельні матеріали.

За словами Віталія Яловенка, оскільки неправомірність виконання працівниками міліції такої вимоги очевидна – після завершення службового розслідування відносно них будуть вжиті відповідні заходи, передбачені чинним законодавством та Дисциплінарним статутом органів внутрішніх справ.

Водночас очільник обласної міліції висловив прохання до колег з інших правоохоронних органів утримуватися від оприлюднення даних, які не дають повної та об’єктивної картини тих чи інших подій щодо діяльності міліції. Він також запевнив, що керівництво ГУМВС України в Київській області не має наміру покривати тих працівників, які ганьблять звання міліціонера, й подякував колегам з інших правоохоронних органів за допомогу в очищенні міліції від недобросовісних працівників.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...