Криминальная хроника Украины на 25.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 243 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 447 (46,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 31 пограбування, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 28 осіб. У правопорушників вилучено три карабіни, два пістолети, чотири обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, вісім гранат, 1,6 кілограма вибухівки та 525 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 70 осіб, у яких вилучено 79,9 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 841 особу.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 139 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 52 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 88 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 105 – травмовані.

 У Полтавській області на перегоні між станціями Пирятин – Гребінка Південної залізниці 8 червня поблизу залізничної колії було знайдено присипане землею тіло невідомої жінки. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ножових поранень. Потерпілою виявилася 55-річна мешканка міста Пирятина згаданої області, пенсіонерка. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали сина потерпілої – 29-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уранці 7 червня в зазначеному місті, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вбив ножем свою матір під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У Красноармійському районі Донецької області 23 вересня на території власного домогосподарства було знайдено мертвим із рубаною раною голови 42-річного чоловіка. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 57-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 23 вересня на території зазначеного домогосподарства вбив сокирою потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

 У Донецьку 23 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвим 53-річного господаря. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 12 вересня в згаданій квартирі завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки на ґрунті неповернення останнім грошового боргу

 У місті Єнакієвому Донецької області працівники міліції затримали 31-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 22 серпня на вулиці зазначеного міста відібрав у 50-річної місцевої мешканки, робітниці відкритого акціонерного товариства, золотий ланцюжок (вилучено).

 У місті Брянці Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного громадянина Російської Федерації та 27-річного безробітного, раніше судимого мешканця селища Новоайдар згаданої області. Попередньо встановлено, що вони на початку вересня цього року в зазначеному місті, шляхом шахрайства, заволоділи 1,1 тисячами гривень 60-річної місцевої мешканки, пенсіонерки.

 У Міжгірському районі Закарпатської області працівники міліції затримали 58-річного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили пістолет, два карабіни іноземного виробництва та 50 малокаліберних набоїв.

 У Луганськ на вулиці працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 250 грамів вибухівки.

 У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 30-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, у якого вилучили 16 кілограмів макової соломки.

 У Миколаєві в результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали 27-річну безробітну місцеву мешканку, у якої вилучили один грам кокаїну.

 У Тростянецькому районі Сумської області на вулиці працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 5,5 кілограма марихуани.

 У місті Новій Каховці Херсонської області працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого мешканця, з гаража якого вилучили 25 кілограмів конопель.

 У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили секретаря однієї з селищних рад Андрушівського району, котра в минулому році як депутат вказаної сільради, у порушення вимог Закону України “Про нотаріат”, внесла до Журналу реєстрації нотаріальних дій фіктивні відомості щодо укладення 52 угод оренди земельних ділянок (загальна площа 164 гектари) між закритим акціонерним товариством та місцевими мешканцями, які не вступили в спадщину, й не оформили право власності на зазначені земельні ділянки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 і ч.1 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову й засновника колективного фермерського господарства, котра незаконно включила до складу членів вказаного господарства двох осіб, які не мали на це права, та виділила їм земельні ділянки загальною площею 15,5 гектара, чим завдала збитки державі на суму понад 136,7 тисяч гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили трьох мешканців міста Хмельницького, котрі, увійшовши в довіру двох мешканців (подружжя) з Хмельницького району, отримали від їх імені у філії відділенні банківської установи кредит у сумі 710 тисяч доларів США під заставу земельних ділянок останніх (загальна площа 9,59 гектара). У подальшому частину отриманих грошей (70 тисяч доларів США) правопорушники повернули вказаному подружжю, а різницю привласнили. Двох шахраїв затримано, стосовно третього обрано запобіжний захід – підписка про невиїзд. Слідчим відділом Хмельницького райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України
 

You may also like...