Криминальная хроника Украины на 29.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 440 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 381 (43,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 28 пограбувань, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 грамів вибухівки та 120 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 61 особу, у яких вилучено 76,1 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 591 особу.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 164 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 71 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 130 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 179 – травмовані.

 У Черкасах в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного місцевого мешканця, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він у липні цього року намагався вивезти до Автономної Республіки Крим, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, 19-річну безробітну мешканку Звенигородського району Черкаської області.

 У Хмільницькому районі Вінницької області працівники міліції затримали 39-річну безробітну місцеву мешканку, вдома в якої вилучили 30 кілограмів макової соломки.

 У Сімферополі працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого мешканця, з автомашини якого вилучили 15 кілограмів марихуани.

 В Умані Черкаської області в результаті проведення спеціальної операції на вулиці працівники міліції затримали 56-річного безробітного мешканця Уманського району, в якого вилучили 37,3 грама героїну.

 У Новгород-Сіверському районі Чернігівської області під час проходження митного огляду працівники міліції затримали 23-річного громадянина Республіки Білорусь, з автомашини якого вилучили 207 грамів марихуани.

 У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з райдержадміністрацій, котрі впродовж минулого року сприяли незаконній передачі в приватну власність земельних ділянок (загальна площа 168 га), ринковою вартістю понад 32,8 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Донецьку працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного інженера державного підприємства, котрий вимагав та отримав 2,7 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду однієї з відкритих площадок зазначеного підприємства. Задокументовано ще три факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 20 тисяч гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі впродовж 2006-2008 років, на підставі підроблених документів щодо походження лісоматеріалів, незаконно вивезли з території України лісоматеріали на загальну суму понад один мільйон гривень. Прокуратурою міста Ужгорода порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.201 і ч.2 ст.366 (контрабанда та службове підроблення) КК України.

 У Полтаві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий, уклавши угоду з банківською установою про співпрацю щодо стягнення заборгованості по кредитним зобов’язанням із недобросовісних платників, вимагав у місцевої мешканки (виступає поручителем по кредитному зобов’язанню її батька) 10 тисяч доларів США нібито для подальшої передачі їх у якості хабара працівникам виконавчої служби за не накладення арешту на її майно. Приватного підприємця затримано під час отримання частини хабара у сумі 2,5 тисяч доларів США. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.190 і ч.1 ст.369 (шахрайство та давання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...