Криминальная хроника Украины на 15.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 944 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 131 ( 43,1 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 38 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано десять осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 135 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб. У них вилучено 6,4 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 817 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 68 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 21 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 125 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких десять осіб загинули та 153 – травмовані.

 У Коломийському районі Івано-Франківської області 5 жовтня у лісі було знайдено мертвим із вогнепальним дробовим пораненням голови 17-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 32-річного жителя Івано-Франківська, який під час полювання, через необережність, пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці вбив хлопця. Зброю вилучено.

 У місті Чернівцях 13 жовтня на вулиці було знайдено мертвим 52-річного безробітного. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 49-річного безробітного, раніше судимого жителя області. Попередньо встановлено, що він на вулиці завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Одесі 29 вересня до міліції звернувся 25-річний місцевий житель, телеоператор однієї з телекомпаній. Він заявив, що на вулиці невідомий завдав йому ножове поранення руки й відібрав відеокамеру. Потерпілого було госпіталізовано. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 21 та 20 років.

 У місті Дніпропетровську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного громадянина Грузії, який 7 жовтня, шляхом вільного доступу, проник до квартири 25-річного безробітного й викрав телевізор.

 У Хмельницькій області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного громадянина Грузії, який 6 жовтня на вулиці селища завдав тілесні ушкодження 33-річному місцевому жителю (госпіталізовано).

 У місті Феодосії Автономної Республіки Крим на вулиці працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено один грам героїну.

 У Шишацькому районі Полтавської області працівники міліції затримали 28-річного громадянина Російської Федерації, у будинку за місцем тимчасового проживання якого вилучено 1,6 кілограма марихуани.

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління кредитної спілки. Вона, у порушення вимог Законів України “Про кредитні спілки” та “Про фінансові послуги та фінансове регулювання ринку фінансових послуг”, незаконно оформила кредити двом місцевим жителям та собі на загальну суму 1,14 мільйона гривень, чим завдала збитки вкладникам цієї спілки на зазначену суму. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців відкритого акціонерного товариства. Вони в 2007 році не забезпечили своєчасне використання гірничошахтного обладнання (анкерно-посадочної крепі), яке було придбане за бюджетні кошти, що спричинило псування полімерних хімічних капсул. Унаслідок цього державі було завдано збитки на суму понад 159 тисяч гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...