Криминальная хроника Украины на 08-09.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 169 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 686 (40,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 18 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано п’ятеро осіб, в яких вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 36 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 27 осіб, у яких вилучено 29,2 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 845 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 11 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 111 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 142 – травмовані.

 У місті Нікополі Дніпропетровської області 6 листопада на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 30-річного місцевого мешканця. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 54-річного місцевого мешканця, батька потерпілого. Попередньо встановлено, що він увечері 6 листопада на вулиці вказаного міста вбив ножем свого сина під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Добропіллі Донецької області 5 листопада на вулиці невідомий пострілами з невстановленої зброї завдав вогнепальних дробових поранень 23-річному місцевому мешканцю. Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 5 листопада на вулиці вказаного міста пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці завдав дробових поранень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

 У місті Донецьку працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого мешканця, у квартирі за місцем проживання якого вилучили три кілограми марихуани.

 У місті Дзержинську Донецької області на вулиці працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 16,9 кілограма марихуани.

 В Амвросіївському районі Донецької області працівники міліції затримали 29-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 4,8 кілограма марихуани.

 У місті Івано-Франківську на вулиці працівники міліції затримали 34-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 12,6 грама амфетаміну.

 У Ровеньківській міськраді Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 16-річного безробітного місцевого мешканця, учня загальноосвітньої школи, у якого вилучили три кілограми марихуани.

 У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили суб’єкта підприємницької діяльності, експерта-оцінювача, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч доларів США хабара від приватного підприємця за складання фіктивного акту оцінки об’єкта комунальної власності – бази відпочинку. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі завищили обсяг виконаних робіт із ремонту приміщень депо однієї зі станцій Одеської залізниці, унаслідок чого незаконно отримали 290 тисяч гривень бюджетних коштів. Слідчим відділом УМВС на Одеській залізниці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

 У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного лісового підприємства, котрі недбало поставилися до виконання своїх посадових обов’язків, що призвело до незаконної вирубки 365 дерев різної поради, чим завдали збитки державі на суму понад 812 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

 

09.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 387 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 332 (39,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 22 пограбування, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

 За незаконне зберігання зброї затримано двох осіб, в яких вилучено саморобний пістолет, 300 грамів вибухівки та понад 30 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 17 осіб, у яких вилучено 4,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 843 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулого тижня порушено 257 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 69 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 126 – травмовані.

 У місті Керчі Автономної Республіки Крим 6 листопада у річці було знайдено тіла двох місцевих мешканців віком 33 та 29 років. За висновком судово-медичної експертизи смерть потерпілих настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних, раніше судимих місцевих мешканців віком 20 та 18 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 6 листопада в зазначеному місті на березі річки завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілим під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Черкасах 8 листопада працівники міліції затримали 55-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він на міському кладовищі під час раптово виниклої сварки вбив з обрізу мисливської рушниці свого 50-річного брата.

 У Броварському районі Київської області 7 листопада у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 55-річного безробітного місцевого мешканця. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали його 53-річну безробітну дружину. Попередньо встановлено, що вона вдень 7 листопада у своєму будинку ножем вбила свого чоловіка під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Павлограді Дніпропетровської області 4 листопада на вулиці було знайдено мертвою 53-річну місцеву мешканку, бухгалтера комунального підприємства. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину працівники міліції затримали 23-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 3 листопада на вулиці зазначеного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки на ґрунті сексуальних домагань, після чого зґвалтував та викрав сумку. Частину викраденого вилучено.

 У місті Луганську на вулиці працівники міліції затримали 53-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 300 грамів вибухівки.

 У Печерському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 37-річного безробітного мешканця Виноградівського району Закарпатської області, у якого вилучили 221 таблетку “екстазі”.

 В Оболонському районі столиці на вулиці працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 100 грамів амфетаміну, 500 грамів марихуани та 80 таблеток “екстазі”.

 У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства «Київський метрополітен», котрі за завищеними цінами закупили запасні частини для вагонів метро та обладнання для станцій метрополітену, чим завдали збитки міському бюджету на суму 22,1 мільйона гривень. Прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.367 (перевищення влади або службових повноважень та службова недбалість) КК України.

 На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб будівельної компанії, котрі перевели на депозитний рахунок у філії відділення банківської установи 20 мільйонів гривень, які отримали з державного бюджету в рамках кредитування проекту з впровадження передових енергозберігаючих технологій. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця обласного експертно-технічного центру Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки і охорони праці, котрий вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від приватного підприємця за зняття та постановку на облік тракторної техніки і проходження нею технічного огляду. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...