Криминальная хроника Украины за прошедшие сутки: 2 убийства, 4 разбоя, 6 угонов…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 998 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 042 ( 40,9 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 30 пограбувань, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, пістолет, обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 646 набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 53 особи. У них вилучено 5,1 кілограм наркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 373 особи.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.
 
Протягом минулої доби порушено 85 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 26 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 101 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 115 – травмовані.
 
У місті Запоріжжі 28 жовтня в під’їзді житлового будинку було знайдено в непритомному стані з травмою голови 53-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 17 та 16 років, які на вулиці завдали смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного громадянина Азербайджанської Республіки, який 11 листопада на вулиці, погрожуючи ножем, відібрав у 31-річного безробітного місцевого жителя мобільний телефон, золотий ланцюжок та 2,5 тисяч гривень. Частину викраденого вилучено.
 
У місті Золотому Первомайської міськради Луганської області працівники міліції затримали 35-річного безробітного, з будинку якого вилучено 400 грамів вибухівки та два електродетонатори.
 
У Дарницькому районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя, у якого було вилучено 530 капсул трамадолу.
 
На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано працівника районного сектору оперативного екологічного контролю Державної екологічної інспекції в області. Він вимагав та отримав 16,5 тисяч гривень хабара від місцевої жительки за не перешкоджання роботі автозаправної станції, що належить приватному підприємцю. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб комунального підприємства. Вони упродовж двох останніх років, усупереч вимогам Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”, без відповідної ліцензії, здійснювали роздрібну торгівлю лікарськими засобами й незаконно отримали прибуток на загальну суму понад 8,1 мільйона гривень. Прокуратурою міста Ужгорода порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.
 
На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючу відділенням міської лікарні. Вона отримала 300 гривень хабара від місцевого жителя за безпідставну видачу йому листа тимчасової непрацездатності. Наразі проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника районної служби пожежного нагляду Головного управління МНС України в області. Він вимагав та отримав 20 тисяч гривень хабара від співзасновника готельно-ресторанного комплексу за сприяння у прийнятті в експлуатацію цього комплексу. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

You may also like...