Криминальная хроника Украины на 06-07.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 175 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 628 (38,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 20 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано семеро осіб, в яких вилучено саморобний пістолет, 200 грамів вибухівки та 297 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 31 особу, у яких вилучено 7,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 987 осіб.     

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 12 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 106 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 22 особи загинули та 137 – травмовані.

У Дніпропетровському районі Дніпропетровської області у полі поблизу села Олександрівки 30 листопада було знайдено мертвим із рубаними ранами голови 31-річного безробітного мешканця обласного центру. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 28 листопада на околиці зазначеного села вбив сокирою потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Маріуполі Донецької області 13 листопада у своєму будинку було знайдено в непритомному стані 42-річного безробітного місцевого мешканця, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він 6 листопада цього року в будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У Білогірському районі Автономної Республіки Крим 30 листопада у будинку 51-річного безробітного місцевого мешканця було знайдено мертвим із травмою голови 46-річного безробітного мешканця зазначеного району та поблизу зазначеного будинку – мертвим з аналогічними ушкодженнями його 45-річного безробітного односельця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих мешканців, віком 24 та 22 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 29 листопада на вулиці завдали смертельних тілесних ушкоджень своїм односельцям під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Миколаєві на вулиці працівники міліції затримали 51-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 150 грамів вибухівки.

У Печерському районі міста Києва працівники міліції затримали 34-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 100 грамів амфетаміну.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцевого мешканця, котрий надав до філії відділення банківської установи підроблені документи щодо місця роботи та розміру заробітної плати й незаконно отримав кредит у сумі 197,9 тисяч гривень. Прокуратурою міста Дніпропетровська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий без наявних документів на право проведення робіт на земельній ділянці здійснив будівництво житлових котеджів, залучивши при цьому в шахрайський спосіб гроші в сумі 622,9  тисяч гривень місцевого мешканця. Слідчим відділом одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190  (шахрайство) КК України.


07.12.2009
 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 248 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 122 (34,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 17 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано одну особу, в якої вилучено одну одиницю саморобної вогнепальної зброї.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб, у яких вилучено 0,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 521 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 350 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 104 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 98 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 116 – травмовані.

У місті Сніжному Донецької області 6 грудня в квартирі за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвим із ножовим пораненням живота 27-річного громадянина Російської Федерації. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 37-річного місцевого мешканця, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він в зазначеній квартирі вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Луганської області 4 грудня на території гаражного кооперативу у гаражі 39-річного місцевого мешканця, приватного підприємця, було знайдено мертвим із травмою голови 28-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 4 грудня в зазначеному гаражі завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Дніпропетровську 4 грудня на вулиці невідомий під час раптово виниклої сварки пострілами із невстановленої вогнепальної зброї вбив 21-річного місцевого мешканця та поранив двох 20-річних мешканців вказаного міста, обидва студенти одного з вищих навчальних закладів. Останніх госпіталізовано. З місця події вилучено сім гільз калібру 9 мм. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного місцевого мешканця, студента того ж навчального закладу. Попередньо встановлено, що він увечері 4 грудня на вулиці вищезгаданого міста завдав зазначених поранень потерпілим під час раптово виниклої сварки.

У Бориспільському районі Київської області 6 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного району під час раптово виниклої сварки завдав тілесних ушкоджень 38-річному мешканцю Тернопільської області, робітнику за наймом. Потерпілого госпіталізовано.

У Криворізькому районі Дніпропетровської області у лісосмузі поблизу села Новомар’янівського 6 грудня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали двох мешканців Закарпатської області та мешканця Запорізької області, віком від 51 до 53 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони в магістральному нафтопроводі “Кременчуг – Херсон” зробили несанкціоновану врізку й викрали майже 200 літрів сирої нафти. У правопорушників вилучено автомашини ДАФ і МАЗ з трьома цистернами.

У місті Рівне 6 грудня до міліції по спецлінії “102” зателефонувала невідома та повідомила, що в приміщенні залізничного вокзалу закладено вибухівку. На час обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано 170 пасажирів та обслуговуючого персоналу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що згадане безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробила 26-річна безробітна місцева мешканка (перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері).

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до регіонального відділення Аграрного фонду України неправдиві документи щодо наявності в зазначеного товариства врожаю зернових культур цього року, на підставі цього незаконно отримали 3,5 мільйонів гривень бюджетної позики. Слідчим відділом одного з міськуправлінь внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2007 році, на підставі підроблених документів, намагалися заволодіти цілісним майновим комплексом державного підприємства загальною вартістю 4,1 мільйона гривень. Прокуратурою Броварського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.15 і ч.4 ст.190 (замах на шахрайство) КК України.

У Кіровограді працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління кредитної спілки, котра впродовж чотирьох останніх років, без відповідної ліцензії щодо надання зазначеною спілкою фінансових послуг, під виглядом депозитних вкладів незаконно залучила в 31 особи 1,24 мільйона гривень. Прокуратурою Ленінського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України
 

You may also like...