Криминальная хроника Украины на 18.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3661 заява про злочини. Вжитими заходами 1 371 (37,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 12 пограбувань, 4 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 4 осіб. У правопорушників вилучено саморобний пістолет, 200 грамів вибухівки та 71 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб. У них вилучено 2,1 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 990 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 50 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 11 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 59 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 6 осіб загинули та 71 – травмовано.

У місті Докучаєвську Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 48-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 22 серпня цього року на околиці згаданого міста під час раптово виниклої сварки пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив 15-річного місцевого жителя, учня загальноосвітньої школи (з 25 серпня розшукувався як безвісти відсутній), й, з метою приховування злочину, закопав його труп (знайдено). Зброю вилучено.

У місті Сімферополі 22 листопада на вулиці було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 63-річну місцеву жительку, пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 17-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 22 листопада вбив ножем потерпілу й викрав у неї сумку з продуктами харчування.

У місті Донецьку 16 грудня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 38-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який у кареті швидкої медичної допомоги помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 20-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 16 грудня на вулиці згаданого міста заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.

В Овідіопольському районі Одеської області 9 грудня о 23.00 до будинку 52-річного приватного підприємця проникли троє невідомих. Вони зв’язали господарку та її чоловіка, заподіяли їм тілесні ушкодження й викрали 30 тис. грн. і мобільний телефон, після чого втекли. Потерпілим медичну допомогу надано без госпіталізації. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього злочину затримано трьох жителів міста Одеси, 1977 – 1988 р.н., усі без постійного місця роботи.

У Тарутинському районі Одеської області 17 грудня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 49-річного громадянина Республіки Молдови (в Україні перебуває в гостях). Попередньо встановлено, що він увечері 16 грудня в одному з селищ зайшов до приміщення приватного магазину, дерев’яною палицею заподіяв тілесні ушкодження 51-річній місцевій жительці, приватному підприємцю, й викрав картки поповнення рахунків мобільного зв’язку на суму 60 гривень (вилучено). Потерпілій медичну допомогу надано без госпіталізації.

У місті Херсоні на вулиці працівниками міліції затримано 36-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У Дніпровському району міста Києва на вулиці міліцією затримано 36-річного громадянина Грузії, у якого вилучено 30 грамів амфетаміну та 10 таблеток трамадолу.

У Печерському районі міста Києва на вулиці міліцією затримано 23-річного жителя міста Сум, без постійного місця роботи, у якого вилучено 700 грамів амфетаміну та 20 грамів марихуани.

Працівниками Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України викрито службових осіб однієї з банківських установ, які в грудні 2005 року та у квітні 2007 року, під час видачі кредитів товариству з обмеженою відповідальністю, підробили акти обстеження заставного майна (АЗС, які на той час фактично були демонтовані), на підставі яких згадане ТОВ незаконно отримало кредити на загальну суму понад 200 млн. гривень, частину з яких (158 млн. грн.) не повернули. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцевого жителя, який на території одного з торгових комплексів займався незаконною реалізацією дисків для лазерних систем зчитування із записом відомих комп’ютерних програм, чим завдав збитки правовласнику зазначеної продукції – юридичній фірмі на загальну суму понад 1,1 млн. гривень. У правопорушника вилучено 260 контрафактних дисків. Прокуратурою Київського району міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.176 КК України (порушення авторського права і суміжних прав).

МВС України

You may also like...