Криминальная хроника Украины на 23.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4104 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 532 (37,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 20 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано трьох осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, гранату та 98 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 23 особи. У них вилучено 8,2 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 415 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

Упродовж минулої доби порушено 56 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 14 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 63 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 9 осіб загинули та 75 – травмовано.

У місті Кременчуці Полтавської області 13 грудня в підвалі дев’ятиповерхового житлового будинку було знайдено мертвим 41-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 22-річного жителя міста Охтирки Сумської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 13 грудня в згаданому підвалі заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У Сватівському районі Луганської області працівниками міліції затримано 30-річного безробітного, з будинку за місцем проживання якого вилучено 3 кг марихуани.

У місті Харкові працівниками міліції затримано 26-річного раніше судимого безробітного, з квартири за місцем проживання якого вилучено 1,5 кг марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в автономії,  який вимагав та отримав 5,3 тис. грн. і 600 доларів США хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за незаконне розведення та реалізацію риби. Підозрюваного затримано. Красноперекопською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України

You may also like...