За два дні міліція Київщини вилучила понад шість тонн несанкціонованої піротехніки

На днях працівники міліції Київської області провели дводенний рейд по вилученню піротехнічних засобів, що продавалися без відповідних документів.

Як пояснив ситуацію начальник міліції громадської безпеки головного управління МВС України в Київській області полковник міліції Анатолій Самойленко, несанкціоновані піротехнічні засоби є дуже небезпечними, адже можуть не відповідати нормам пожежної безпеки.

З проблемою «салютних» травм правоохоронці стикаються кожного року, тож приділяють багато уваги передноворічній профілактиці. Так, міліціонери роблять усе, щоб не допустити продаж подібних товарів неповнолітнім та порушення тиші петардами.

За словами Анатолія Вікторовича, лише за два дні міліція перевірила понад 200 ринків, супермаркетів та інших торгових точок, що займалися реалізацією вогняних іграшок, не маючи ліцензій. Загалом було вилучено майже 9000 штук піротехніки, а це шість із половинною тонн.

Проти нечистих на руку продавців було складено адміністративні протоколи за статтею 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) кодексу України про адміністративні правопорушення.

Керівництво міліції Київської області планує і надалі контролювати продаж новорічних товарів, що є надто небезпечною іграшкою у невмілих руках.

Любов Задорожна
, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...