Криминальная хроника Украины на 06-07.01.2010

Криминальная хроника Украины на 06-07.01.2010

06.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4092 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 793 ( 43,8 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 16 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено  карабін, п’ять обрізів мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 471 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 38 осіб. У них вилучено 6,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5039 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 20 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 16 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 26 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  три особи загинули та 28 – травмовані.

 У місті Ізмаїл Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він, наприкінці минулого року, увечері у своїй квартирі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки на ґрунті неприязних відносин вбив сокирою 22-річного жителя цього ж міста, й, з метою приховування злочину, розчленував труп, після чого частину тіла вкинув до вентиляційної шахти житлового будинку, а інші – виніс на смітник і до лісопаркової зони.

 У столиці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя міста Сніжне Донецької області та жителя селища вказаної області  (обидва 23-річні, без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони ввечері минулого року в квартирі місцевої громадянки під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбили сокирою 33-річну господарку й на східцевому майданчику її 24-річного співмешканця, після чого викрали ноутбук, вироби із золота та два мобільні телефони. Викрадене вилучено.

 В місті Макіївка Донецької області в річці було знайдено з ножовими пораненнями та зв’язаними кінцівками труп невідомого чоловіка. Ним виявився 30-річний місцевий житель, безробітний. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 53-річного жителя цього ж міста, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі у своєму будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем потерпілого й, з метою приховування злочину, зв’язав його кінцівки та вкинув тіло в річку. 

 У Чернівцях у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 31-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона впродовж останніх чотирьох років вивезла до Турецької Республіки жительку села Тернопільської області, жительку міста Чернівців та жительку міста Заставна зазначеної області, усі без постійного місця роботи, де продала їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Крім того, з тією ж метою, вона намагалася вивезти до вказаної держави ще двох жительок міста Чернівців. Усіх потерпілих повернено на батьківщину.

 У місті Мукачево Закарпатської області затримано 30-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 100 пігулок “екстазі”.

 У селі Слов’яносербського району Луганської області затримано 40-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 1 кг марихуани.

 На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділення акціонерного комерційного банку. Він упродовж минулого року привласнював грошові кошти згаданого банку й, з метою уникнення відповідальності, інсценував крадіжку із сейфу підконтрольного йому відділення. Таким чином зазначеному банку завдано збитки на суму майже понад 370 тис. гривень. Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

07.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 795 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 768 (46,6  ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних  нападів, 27 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено три гвинтівки, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 232 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 31 особу. У них вилучено 3,8 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 977 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 75 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 31 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 43 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  п’ять осіб загинули та 58 – травмовані.

 У місті Донецьку 4 січня у своїй квартирі було знайдено мертвим 73-річного пенсіонера. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у квартирі потерпілого завдав смертельні тілесні ушкодження господарю під час раптово виниклої сварки.

 У Старобільському районі Луганської області 22 грудня на автодорозі невідомі зупинили машину “Опель”, якою кермував 22-річний безробітний місцевий житель, та пострілами з вогнепальної зброї вбили водія і поранили в груди його пасажира – 29-річного місцевого жителя, після чого з забрали у потерпілих авто й втекли. Пасажира автомобіля було госпіталізовано. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох зловмисників, якими виявилися  30 та 28- річні місцеві жителі. У затриманих вилучено рушницю та незареєстровану малокаліберну гвинтівку. Викрадену автомашину знайдено.

 У місті Харцизьку Донецької області 6 січня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного громадянина Грузії, який у приміщенні приватного кафе під час раптово виниклої сварки завдав ножові поранення двом безробітним  місцевим жителям віком 51 та 23 років. Потерпілих госпіталізовано.

 У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито  начальника та його заступника одного з управлінь  районної  державної адміністрації. Вони вимагали та отримали 1,5 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння йому в наданні дозволів на розміщення шести торговельних місць з продажу товарів новорічного асортименту на території району. Наразі проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою району  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...