Криминальная хроника Украины на 14.01.10. 4 679 заявлений о преступлениях, 2 142 раскрыты

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 679 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 142 (45,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – дев’ять вбивств, дев’ять  фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 41 пограбування, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб, в яких вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 620 грамів вибухівки та 697 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб, у яких вилучено 11,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 138 осіб.                                                                 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 222 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 94 – у сфері службової діяльності, у тому числі 43 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 59 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких шість осіб загинули та 78 – травмовано.

У місті Лубнах Полтавської області 6 січня у своєму будинку було знайдено мертвими матір та дочку, віком 90 та 70 років. За висновком судово-медичної експертизи їх смерть настала внаслідок ножових поранень. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали двох безробітних, раніше судимих місцевих мешканців, віком 41 та 21 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 31 грудня минулого року, з метою крадіжки, проникли до будинку потерпілих та вбили їх.

У місті Маріуполі Донецької області 10 січня у своїй квартирі було знайдено мертвою 38-річну безробітну місцеву мешканку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 9 січня в квартирі потерпілої завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці під час раптово виниклої сварки.

У місті Тернівці Дніпропетровської області працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 300 грамів вибухівки та гранату Ф-1.
У місті Дзержинську Донецької області на вулиці працівники міліції затримали 44-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, в якого вилучили 320 грамів вибухівки.

У Погребищенському районі Вінницької області працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 2,9 кілограма марихуани.

У місті Чугуєві Харківської області працівники міліції затримали 57-річного безробітного мешканця міста Артемівська Донецької області, з автомашини якого вилучили 300 грамів героїну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у лютому 2008 року підробив довідку про розмір заробітної плати й незаконно отримав у відділенні банківської установи кредит на суму 205,3 тисяч доларів США, який до теперішнього часу не повернув. Слідчим відділом Ленінського райвідділу Дніпропетровського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох мешканців Яворівського району, котрі займалися виготовленням та збутом фальшивих грошей. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку та п’ять підроблених купюр номіналом 100 гривень. Слідчим відділом Мостиського райвідділу ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в період із листопада 2008 по березень 2009 року підробили бухгалтерську документацію та податкові декларації. Таким чином, правопорушники необґрунтовано зменшили розмір податку на прибуток та безпідставно відобразили наявність податкового кредиту на загальну суму 573,4 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...