Криминальная хроника Украины 26.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 997 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 892 (47,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, один факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 27 пограбувань, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом. 

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 205 набоїв. 

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб. У них вилучено 11,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 860 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

Протягом минулої доби порушено 173 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 63 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 83 – травмовані.

У місті Дніпропетровську 24 січня у квартирі тещі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями грудей 40-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який у згаданій квартирі ножем убив потерпілого під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Рудах Самбірського району Львівської області 21 січня на вулиці було знайдено мертвою з травмою голови 56-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного жителя області, який на вулиці задушив потерпілу під час раптово виниклої сварки.

У місті Дніпропетровську у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного іноземця, який у гуртожитку вищого учбового закладу викрав в іншого студента-іноземця 200 доларів США та особисті речі (частину викраденого вилучено).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано керівника одного з відділів експертно-технічного центру Держнаглядохоронпраці. Вона вимагала 15 тисяч гривень хабара від представника приватного підприємства за сприяння у проведенні дослідження та отриманні в скорочені терміни експертного висновку про спроможність суб’єкта господарювання до експлуатації устаткування підвищеної небезпеки й виконання робіт із підвищеним рівнем небезпеки. Зловмисницю було затримано під час отримання частини хабара в сумі п’ять тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця однієї з міських рад, яка вимагала та отримала 15,5 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за списання заборгованості з комунальних платежів та видачу довідки про відсутність такої заборгованості. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного лікаря одного з медичних закладів, який вимагав та отримав шість тисяч гривень хабара від лікаря-стоматолога за надання можливості подальшої безперешкодної праці на займаній посаді та підвищення ставки заробітної плати. Задокументовано дев’ять фактів отримання зловмисником хабарів від працівників поліклініки на загальну суму 16,1 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців державного підприємства. Вони у 2004 – 2006 роках, з метою привласнення державних коштів, на підставі договорів про придбання ремонтно-технологічної документації для заводського ремонту суднових механізмів, пристроїв і електроустаткування, перерахували фіктивному приватному підприємству 2,4 мільйона гривень (фактично підготовка проектно-технічної документації здійснювалася виключно працівниками згаданого державного підприємства). Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців одного з управлінь міської ради. Вони, будучи замовниками робіт з реконструкції міського стадіону, у порушення вимог Закону України “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”, без проведення тендерних процедур, уклали ряд договорів підряду з п’ятьма приватними підприємцями та договір на виготовлення проектно-кошторисної документації з державним проектно-вишукувальним інститутом, чим завдали збитки державі на загальну суму понад 766 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...