Залишені на видному місці ключі стали приводом для скоєння крадіжки

5 лютого до чергової частини Конотопського відділу міліції звернувся житель міста. Чоловік повідомив, що з його будинку при невідомих обставинах зникли два мобільних телефони та золоті вироби. 

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що невідомий зловмисник до помешкання проник через вхідні двері, він просто їх відкрив, а потім після вчинення крадіжки – зачинив. Як стало відомо, у будинку мешкала молода сім’я: батько, мати і син. Коли всі уходили на роботу, ключі від будинку залишали на вулиці у туалеті, щоб син після школи міг потрапити у будинок.

Того дня син повернувся додому і вирішив поставити на зарядку свій мобільник, який був вдома. Але хлопець ніде не міг його найти. Коли ввечері додому повернулись батьки, хлопець сказав тату, що не знає, куди подівся його телефон. Батьки почали шукати мобільний та не лише не знайшли останнього, а й зрозуміли, що з будинку пропав ще один телефон, два золотих ланцюжки та декілька грамів лому кольрових металів.

Тож перед оперативниками постало основне питання: “Хто міг знати, де власники будинку залишають ключі?” І вже через кілька годин встановили особу підозрюваного. Ним виявився 17-річний товариш сина, учень однієї зі шкіл міста.

Вже у відділі крадій розповів, що йому вкрай потрібні були гроші. Він добре знав, де зберігаються ключі. Тож коли всі пішли на роботу і до школи, зловмисник просто відкривши двері, забрав два мобільних телефони і золоті вироби, які зберігались у серванті, і пішов геть. Того ж дня золото він продав на базарі невідомим особам, а телефони залишив собі.

Наразі викрадені мобілки вилучені та після проведення слідчих дій будуть повернуті власникам. За цим фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Т.Кушнєрова, помічник начальника Конотопського МВ ГУМВС в Сумській області
 

You may also like...