Криминальная хроника Украины на 27.02-01.03.2010

Криминальная хроника Украины на 27.02-01.03.2010 

27.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 035 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 235 ( 44,3 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 36 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет-кулемет, три карабіни, три обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 50 грамів вибухівки та 1132 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 38 осіб. У них вилучено 11,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 9 038 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.

Протягом минулої доби порушено 386 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 149 – у сфері службової діяльності, у тому числі 21 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 54 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 67 – травмовані.

У місті Підгородному Дніпропетровського району Дніпропетровської області 26 лютого 53-річний місцевий житель на території домогосподарства свого зятя – 33-річного безробітного місцевого жителя, пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці вбив господаря під час раптово виниклої сварки . Зловмисника затримано. Зброю вилучено.

У місті Сімферополі 13 лютого у приміщенні нічного клубу було знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями 42-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних жителів міста Севастополя, віком 22 та 29 років. Попередньо встановлено, що вони в приміщенні клубу, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, завдали смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У місті Докучаєвську Донецької області у своїй квартирі було знайдено мертвим 49-річного безробітного. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 17 лютого в квартирі потерпілого завдав смертельні тілесні ушкодження господарю під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Донецьку 25 лютого у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 62-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який у будинку потерпілого сокирою вбив господаря під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У Слов’янському районі Донецької області 25 лютого у своєму будинку було знайдено мертвим з ознаками удушення 40-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який у будинку потерпілого задушив господаря під час раптово виниклої сварки.

У Знам’янському районі Кіровоградської області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 65-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 55-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя та 51-річну особу без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що вони 22 лютого проникли до будинку потерпілої, завдали їй смертельні тілесні ушкодження й викрали 17 гривень.

У місті Рахові Закарпатської області 23 лютого лютого до відділення акціонерного комерційного банку зайшли двоє невідомих у масках. Вони, погрожуючи пістолетом, зв’язали двох працівників відділення й викрали з каси 20 897 доларів США, 2 360 євро та 43 817 гривень і втекли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих жителів, віком 25 – 29 років. У них вилучено частину викрадених грошей та спецзасіб ПМР, призначений для стрільби гумовими кулями.

У місті Дніпропетровську 15 лютого до міліції звернувся 48-річний місцевий житель із заявою, що декілька хвилин тому на вулиці невідомий відібрав у нього барсетку, у якій знаходилися мобільний телефон, платіжна картка та ключі від квартири. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 43-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя.

У Святошинському районі міста Києва 26 лютого працівники міліції затримали 41-річного громадянина Грузії, який декілька хвилин тому зламав замок вхідних дверей квартири 49-річної киянки й викрав вироби із золота. Викрадене вилучено.

У Козятинському районі Вінницької області працівники міліції затримали 27-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено кілограм марихуани.

В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, які у вересні 2007 року надали до філії акціонерного комерційного банку документи, де завищили обсяги прибутків, на підставі чого незаконно отримали кредит у сумі 3,2 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
У Чернігівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який у 2007 році створив фіктивне підприємство та, шляхом проведення безтоварних операцій, безпідставно сформував податковий кредит з податку на додану вартість на суму понад мільйон гривень. Слідчим відділом податкової міліції ДПА в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців однієї з селищних рад Барського району та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили акти приймання виконаних робіт з будівництва газопроводу високого тиску до п’яти сіл району (фактично роботи виконані не в повному обсязі), внаслідок чого з державного бюджету на рахунок ТОВ було безпідставно перераховано 881,9 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

28.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 224 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 769 (41,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 27 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб, в яких вилучено обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 474 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 43 особи, у яких вилучено 20 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 841 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 300 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 128 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 57 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких 11 осіб загинули та 70 – травмовані.

В Онуфріївському районі Кіровоградської області 27 лютого працівники міліції затримали 27-річного безробітного мешканця міста Кременчука Полтавської області. Попередньо встановлено, що він в будинку свого батька під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв вбив молотком 57-річного безробітного місцевого мешканця та завдав ножем тілесні ушкодження своєму батькові.

У місті Чернігові 26 лютого в підвалі житлового будинку було знайдено в стані гнильного розкладу зі зв’язаними кінцівками тіло невідомого чоловіка. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян, обидва без постійного місця проживання та роботи, раніше судимі, віком 51 та 49 років. Попередньо встановлено, що вони у березні минулого року в зазначеному місті в підвалі житлового будинку вбили потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Харкові 27 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 15 січня на вулиці зазначеного міста з автомобіля 36-річного безробітного мешканця Дергачівського району Харківської області викрав барсетку, в якій знаходилося 200 євро.
У Дніпровському районі міста Києва 26 лютого на вулиці працівники міліції затримали двох громадян Грузії, віком 33 та 28 років. Попередньо встановлено, що вони з автомобіля 56-річної місцевої мешканки викрали сумку, у якій знаходилися 400 гривень та особисті документи. Викрадене вилучено.

У Дергачівському району Харківської області працівники міліції затримали 58-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили три кілограми конопель.

У Солом’янському районі міста Києва 27 лютого на вулиці працівники міліції затримали 23-річного іноземця, студента одного з вищих навчальних закладів, у якого вилучили три грами марихуани.

В Оболонському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 49-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили психотропні препарати – шість тисяч таблеток метандіанотину та 600 таблеток нендролонедесанатла.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу освіти однієї з райдержадміністрацій та директора приватного підприємства, котрі в 2006 році під час проведення робіт із капітального ремонту будівлі загальноосвітньої школи порушили архітектурно-будівельні норми, внаслідок чого експлуатація зазначеної будівлі стала неможливою. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму понад мільйон гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.3 ст.365 (зловживання владою або службовим становищем й перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця управління департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ДПА України в області, котрий вимагав 16 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення при реалізації лікеро-горілчаної та тютюнової продукції. Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі чотири тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника та двох службовців державного бюро технічної інвентаризації в одному з районів, котрі вимагали та отримали 1,5 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за виготовлення технічної документації на його квартиру та надання витягу з реєстру нерухомого майна. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.


01.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 163 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 176 (37,2 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 19 пограбувань та, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано семеро осіб. У правопорушників вилучено десять саморобних пістолетів, обріз мисливської рушниці та 99 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, у яких вилучено 8,9 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 967 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1 525 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 577 – у сфері службової діяльності, у тому числі 73 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 51 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких шестеро осіб загинули та 67 – травмовані.

У Старобешівському районі Донецької області 27 лютого у своєму будинку було знайдено мертвим із травмою голови 46-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 54-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він у будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили суддю одного з районних судів, котрий вимагав та отримав 600 доларів США хабара від місцевого мешканця за прийняття позитивного рішення за його позовом. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб філії відділення банківської установи, котрі, без отримання офіційного підтвердження щодо зняття арешту з розрахункового рахунку товариства з обмеженою відповідальністю, дозволили зняти із згаданого рахунку 6,1 мільйона гривень, отриманих згаданим товариством від іноземного підприємства у якості попередньої оплати за поставку нерафінованої соняшникової олії (фактично не поставлено). Внаслідок цих дій іноземному підприємству завдано збитки на зазначену суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили адвоката та суддю одного з районних судів. Встановлено, що згаданий адвокат отримав від місцевого мешканця п’ять тисяч гривень для подальшої передачі їх у якості хабара вищезгаданій судді за прийняття позитивного рішення за його позовом. Адвоката затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 (одержання хабара) і ч.2 ст.369 (давання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...