Мільйони у кишені за експорт «овочевий»

У будь – якого махінатора – професіонала не виникає проблеми заробити суттєві гроші навіть від продажу… звичайного кропу або петрушки, особливо якщо підприємець є досвідченим фахівцем у галузі законодавства.  

Так, керівник однієї приватної юридичної фірми, що експортувала товари рослинного походження на адресу іншого російського приватного підприємства, незаконно отримав 100 533 450 руб. РФ (26 537 162 грн.), тим самим порушуючи ст. 1 Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті». Загальна сума отриманої валютної виручки склала 240 533 450 руб. РФ. (63 165 344 грн.).

До того ж, лжепідприємець вищезгаданої юридичної компанії допустив порушення вимог ст.7 Декрету Кабінету Міністрів України від 19.02.93 №15-93 “Про систему валютного регулювання та валютного контролю”, відповідно до якої розрахунки між резидентами і нерезидентами здійснюються лише через уповноважені банки.

За вказаним матеріалом Харківською міжрайонною транспортною прокуратурою була порушена та розслідується кримінальна справа за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.207 КК України за фактом ухилення від повернення в Україну виручки в іноземній валюті в особливо великих розмірах, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Як повідомили «УК» в УПМ ДПА у Харківській області, на теперішній час кримінальна справа знаходиться в провадженні Харківської міжрайонної транспортної прокуратури.

 

You may also like...