Найбільш резонансні злочини та події на 10.04.2010

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5123 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 122 (41,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 24 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено гранатомет, карабін, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 8,2 кг вибухівки та 867 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 10,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7400 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 54 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 54 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 61 – у сфері службової діяльності, у тому числі дев’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 67 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 78 – травмовані.

У місті Шостці Сумської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 29-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він перебуваючи увечері в квартирі 64-річного громадянина під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря.

В місті Теплодар Одеської області після гасіння пожежі в квартирі місцевої громадянки було знайдено мертвою з травмою голови її 28-річну родичку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річного жителя села Біляївського району вказаної області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 7 квітня в зазначеній квартирі під час раптово виниклої сварки вбив молотком потерпілу й, з метою приховування злочину, підпалив квартиру.

В селі Володарського району Київської області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою 34-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 34-річну співмешканку потерпілого, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона вночі, у грудні минулого року, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяла смертельні тілесні ушкодження господарю.

У місті Біла Церква Київської області до приміщення відділення обласної філії акціонерного банка зайшов невідомий. Він під загрозою пістолета намагався відібрати в касирів гроші, але охоронник зазначеної філії вчинив опір й нападник пострілом із зазначеної зброї поранив його гумовою кулею (госпіталізовано) та втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину затримано 32-річного жителя села Білоцерківського району, без постійного місця роботи. У затриманого вилучено саморобний пристрій, пристосований для стрільби гумовими пулями.

В селі Хмельницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито трьох місцевих жителів, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони минулого вечора в зазначеному селі на кладовищі викрали металеві фрагменти з 20 могил. Викрадене вилучено.

У селі Запорізької області на вулиці затримано 34-річного жителя міста Енергодара зазначеної області, без постійного місця роботи, у якого вилучено 5,8 кг марихуани.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника одного з відділів Державної податкової інспекції. Він отримав 400 доларів США хабара від приватного підприємця за непроведення перевірок її господарської діяльності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Миколаївщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з відділів облдержадміністрації та директора приватного підприємства. Вони в грудні минулого року під час реконструкції будівлі соціального призначення завищили обсяг виконаних робіт, чим завдали збитки державі на суму 1,7 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

В Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони укладали з громадянами договори інвестування будівництва квартир, у яких вже були власники, а перераховані кошти привласнювали. У результаті противоправних дій інвесторам завдано збитки на суму понад 900 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 

You may also like...