Криминальная хроника Украины на 15.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 660 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 361 (41,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 31 пограбування та три  факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено гранатомет, кулемет, два пістолети, обріз мисливської рушниці, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 140 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 67 осіб, у яких вилучено 40,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 165 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 97 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 33 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 55 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  п’ять осіб загинули та 56 – травмовані.

У Куйбишевському районі Запорізької області 14 квітня після гасіння пожежі у власному будинку було знайдено мертвою з тілесними ушкодженнями 86-річну господарку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали двох жителів зазначеного району, віком 33 та 29 років, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони минулого вечора, з метою крадіжки, проникли до будинку потерпілої, але були застигнуті господаркою, завдали їй смертельних тілесних ушкоджень й підпалили будинок.

У Солом’янському районі міста Києва 14 квітня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він зламав замки вхідних дверей, проник до квартири 53-річної місцевої мешканки, викрав електроприлади та 1,7 тисяч гривень. Викрадене вилучено.

У місті Кіровограді в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він у минулому році вивіз до Вінницької області двох безробітних місцевих жителів, де продав їх для подальшої неоплатної експлуатації праці. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) КК України.

У Солом’янському районі міста Києва 13 квітня на вулиці працівники міліції затримали 34-річного громадянина Російської Федерації та 28-річного громадянина Республіки Білорусь, у яких вилучили 300 грамів тетрагідроканнабінолу та 20 грамів марихуани.

У місті Харкові на вулиці працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили 30 кілограмів макової соломки.

У місті Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб Державної інспекції з карантину рослин, котрі в минулому році за завищеною вартістю придбали приміщення магазину, яке належало приватному підприємству, чим завдали збитки державі на суму понад 2,8  мільйона гривень. Севастопольською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366  (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили архітектора в одному з районів міста Кривого Рогу, котрий вимагав 75 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння йому у виділенні трьох земельних ділянок для будівництва гаражів. Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі 25 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки директора Львівської філії відділення банківської установи, котра, за попередньою змовою з приватним підприємцем, без належної перевірки заставного майна останнього, незаконно надала йому кредит у сумі 19,4 мільйона гривень. Таким чином банківській установі завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з райдержадміністрацій, котрий вимагав 120 тисяч доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому у виділенні земельної ділянки площею 4 га. Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі 10 тисяч доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...