В Киеве оперативники задержали разбойников грабивших приезжих с помощью пистолета-зажигалки

Столичні оперативники затримали розбійників, котрі, погрожуючи пістолетом-запальничкою, грабували приїжджих 

Столичні оперативники затримали розбійників, котрі, погрожуючи пістолетом-запальничкою, грабували приїжджих

Оперативники Дніпровського районного управління затримали групу осіб, які скоювали групові розбійні напади на території Дніпровського району.

Двоє приїжджих чоловіків, віком 28 та 27 років, познайомились на вокзалі. Спробували працевлаштуватися. Завітали до однієї столичної організації, яка займалася встановленням металопластикових вікон, але їм відмовили.

Повернулися ночувати на вокзал. Під час розмови виявилося, що чоловіки мають спільний талант – витягувати непомітно з кишень гаманці. За вечір «заробили» і на харчі, і на оренду кімнати. Але не завжди вдавалося непомітно витягти гаманця, доводилось чуже добро відвойовувати кулаками. Тому чолов’яги вирішили, що потрібно щось змінювати. На вокзалі почали придивляться до приїжджих. Зауважили на двох чоловіків та трьох дівчат, які також прибули до столиці в пошуках роботи. Вибирали молодших себе та слухняних.

Почали працювати за постійним сценарієм. В кафе дівчата підсідали до чоловіків, знайомилися. Потім з’являлись, начебто, їхні „кавалери” і відігравали сцену ревнощів, при цьому наполегливо викликаючи на «чоловічу розмову». Вже на вулиці, погрожуючи запальничкою, схожою на пістолет, забирали у жертв гроші та ювелірні прикраси.

Слідство триває, але вже відомо, що «працювали» молоді люди у багатьох районах столиці. Тепер всі затримані зможуть піти на пошуки роботи приблизно через десять років. 

Олена Василяка, ВЗГ Дніпровського РУ, ГУМВС України в м. Києві

You may also like...