Від свята до трагедії один крок: вбивство в Одеській області

Перше травня і за часів радянського Союзу, і за часів незалежності святкувався достатньо масштабно. Звісно, громадяни нашої країни святкують його по різному і в багатьох випадках розпивають при цьому міцні спиртні напої. Не обійшлося без цього і при святкуванні одним з мешканців Одеської області, який опинився в цей день в селищі Очаківського району Миколаївської області – нещодавно він там почав працював. 

Святкував Володимир із двома своїми друзями та сусідкою. Через деякий час його друзі пішли до місцевого клубу, але за мить один з товаришів повернувся і повідомив, що в них виникла сутичка з місцевими мешканцями. Спочатку одесит не відреагував ніяк на це повідомлення, але пізніше, вийшовши з будівлі на вулицю, побачив автомобіль, в якому їхав один з його товаришів та двоє хлопців, що всіх примирили. Володимир не знав, що сварка вже закінчилась миром і що в автомобілі їдуть люди, які в самій сварці участі не брали і коли авто зупинилося біля нього, почав вимагати від пасажирів пояснень за образу друзів. Чоловіки нічого пояснювати не стали, вийшли з автомобіля і розмова вже велась на підвищених тонах та переросла в бійку. Зненацька в руках у Володимира з’явився ніж і через деякий час двоє пасажирів автомобіля опинилися на землі з тяжкими ножовими пораненнями, а злочинець поспішно зник з місця скоєння злочину. 

Правоохоронці затримали підозрюваного на Одещині. Як пояснив Володимир, він і сам не розуміє, як саме так могло трапитись.

За даним фактом слідчим відділом Очаківського МВ УМВС порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 та ч.2 п. 1 ст.115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або ж довічного ув’язнення. Ведеться слідство.

Роман Шкуренко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області
 

You may also like...