Криминальная хроника Украины на 30.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 828 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 835 (38%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, один розбійний напад, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 16 пограбувань та вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, 14 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 грамів вибухівки та 293 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, у яких вилучено 1,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 775 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 134 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 18 – у сфері службової діяльності, у тому числі сім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у 14 осіб загинули та 134 – травмовані.

У Тлумацькому районі Івано-Франківської області 24 травня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 62-річного раніше судимого пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 24 травня в будинку потерпілого, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, завдала смертельних тілесних ушкоджень господарю під час раптово виниклої сварки.

У Солом’янському районі міста Києва 28 травня в будинку за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвою з ознаками удушення 22-річну жительку Рахівського району Закарпатської області. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 28 травня, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою, й задушив останню.

В Одеській області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного жителя однієї з сусідніх держав. Попередньо встановлено, що він упродовж травня цього року в одному із селищ вказаної області, шляхом підбору ключа, викрав із приміщення складу товариства з обмеженою відповідальністю 15 електродвигунів. Частину викраденого вилучено.

У Шевченківському районі столиці на вулиці працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 50 грамів амфетаміну.

У Голосіївському районі столиці на вулиці працівники міліції затримали 30-річного безробітного жителя міста Ізяслава Хмельницької області, в якого вилучили 20 грамів амфетаміну.

У Подільському районі столиці на вулиці працівники міліції затримали 26-річного безробітного жителя міста Борисполя Київської області, в якого вилучили 10 грамів амфетаміну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у травні цього року реалізував 130 тонн цукру-піску іншого товариства з обмеженою відповідальністю, що знаходився на відповідальному зберіганні, чим завдав збитки останньому суму понад мільйон гривень. Зловмисника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий надав до філії відділення банківської установи неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримав кредит у сумі вісім мільйонів гривень. Слідчим відділом одного з райуправлінь внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника відділу гірничорятувальної частини в одному з міст області, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від місцевого жителя за сприяння йому в складанні заліків з техніки безпеки при проведенні гірничорятувальних робіт. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...