Криминальная хроника Украины на 01.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 999 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 492 (41,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, три розбійних напади, десять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 37 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено карабін, три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 151 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи, у яких вилучено 7 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 775 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 47 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 275 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 86 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 131 – травмовано.

У місті Запоріжжі 19 березня цього року в приміщенні інтернет-клубу було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 21-річного місцевого жителя, касира згаданого клубу та 23-річного місцевого жителя, охоронника цього ж клубу. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили, що вночі 19 березня в приміщенні зазначеного клубу 50-річний безробітний раніше судимий місцевий житель вбив потерпілих та викрав 10 тисяч гривень. Підозрюваного затримано в сусідній державі. Наразі вирішується питання щодо його екстрадиції.

У Березнівському районі Рівненської області працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучено 380 грамів вибухівки.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, котра вимагала 50 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за укладання угоди оренди з подальшим викупом підвального приміщення площею 97 квадратних метрів, що належить вказаному об’єднанню. Підозрювану затримано під час отримання частини хабара в сумі 18 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства, котрі в минулому році підробили дозволи й організували незаконну вирубку 522 дерев на території одного з лісництв, чим завдали збитки державі на суму понад 1,4 мільйона гривень. Природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий у минулому році вніс до податкової декларації неправдиві відомості про результати господарської діяльності. Унаслідок протиправних дій правопорушника до державного бюджету не сплачено податок на додану вартість на суму понад 1,5 мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Корецькому районі Рівненської області 31 травня на автодорозі працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі чотирьох іноземних громадян, котрих власним автомобілем «Ауді» перевозив 33-річний безробітний житель міста Ужгорода.

МВС України
 

You may also like...