Криминальная хроника Украины на 02.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 073 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 499 (41,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, дев’ять розбійних нападів, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 16 пограбувань та 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ятеро осіб. У правопорушників вилучено чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 77 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, у яких вилучено 13,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 775 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 43 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 277 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 55 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво та три – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 89 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких три особи загинули та 102 – травмовані.

У місті Макіївці Донецької області 29 травня у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням живота 29-річного безробітного місцевого жителя, який 31 травня помер у лікарні. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали батька потерпілого, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він увечері 28 травня в зазначеній квартирі вбив ножем свого сина під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

На Тернопільщині в результаті комплексу оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали п’ятьох жителів Підволочиського району, віком від 21 до 48 років, усі без постійного місця роботи, троє з них раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони впродовж двох останніх років на території районів області скоїли 18 крадіжок особистого майна громадян.

У місті Кіровограді 29 травня до міліції звернувся 54-річний місцевий житель та заявив, що впродовж минулої ночі невідомий, шляхом вільного доступу, проник до його квартири, викрав мобільний телефон, два наручних годинники, 60 гривень та барсетку, у якій знаходилися особисті документи. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали 28-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Викрадене вилучено.

У місті Ялті Автономної Республіки Крим 1 червня працівники міліції затримали 24-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він на вулиці згаданого міста відібрав у 54-річної місцевої жительки золотий ланцюжок (вилучено).

У Сумській області 1 червня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного громадянина однієї з сусідніх держав. Попередньо встановлено, що він уранці 31 травня на території собору відібрав у священнослужителя мобільний телефон (вилучено).

У місті Умані Черкаської області 1 червня працівники міліції затримали 21-річного іноземного громадянина та 22-річного безробітного, раніше судимого жителя Христинівського району зазначеної області. Попередньо встановлено, що вони вночі 30 травня на вулиці вказаного міста відібрали в 57-річної місцевої жительки сумку, в якій знаходилося 250 гривень.

У Подільському районі міста Києва 1 червня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 3 травня, перебуваючи в квартирі свого знайомого киянина, викрав ноутбук та фотоапарат. Викрадене вилучено.

У місті Херсоні працівники міліції затримали 52-річну безробітну місцеву жительку, з будинку за місцем проживання якої вилучили 6,5 кілограма конопель.

У місті Вінниці 1 червня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного громадянина однієї з сусідніх держав та двох місцевих жительок, віком 25 та 20 років, у яких вилучили 612 грамів тетрогідроканнабінолу.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі незаконно реалізували 9,4 тисячі тонн пшениці Аграрного фонду України, яка знаходилася на відповідальному зберіганні, чим завдали збитки державі на суму 11 мільйонів гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного інженера державного підприємства, котрий вимагав та отримав 10 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за укладення з ним договору на виконання робіт із демонтажу поверхових споруд на зазначеному підприємстві. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцевого жителя, котрий під час надання послуг з доступу до мережі Інтернет незаконно розповсюджував аудіовізуальні твори, права на трансляцію яких належать товариству з обмеженою відповідальністю, чим завдав збитки останньому на суму 982 тисячі гривень. Слідчим відділом одного з міськуправлінь внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України.

У Києво-Святошинському районі Київської області на автодорозі 1 червня працівники міліції затримали п’ятьох нелегальних мігрантів, яких автомобілями “Тойота” та “ВАЗ” перевозили жителі Свалявського району Закарпатської області.

МВС України
 

You may also like...