Криминальная хроника Украины

 Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадскістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 05заяв про злочини. Вжитими заходами 2 677 (44,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 30 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,8 кілограма вибухівки та 662 набої.

 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, у яких вилучено 18,1 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто29 978 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 підозрюваних осіб.
 
Упродовж минулої доби порушено 324 кримінальних справи за злочинами економічної спрямованості, з них 115 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво та п’ять – у бюджетній сфері.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, уяких дев’ять осіб загинуло та 133 – травмовано.
 
У Гуляйпільському районі Запорізької області 19 червня у лісосмузі було знайдено мертвим з рубаною раною голови 35-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 14 червня на подвір’ї власного домогосподарства дерев’яною палицею вбив потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин, а його труп, з метою приховування злочину, відніс до лісосмуги.
 
У місті Мар’їнці Донецької області 22 квітня до центральної районної лікарні невідомим на автомобілі «Лексус» було доставлено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 31-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 22 квітня цього року на автодорозі перевищив межі необхідної оборони й ножем заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час бійки.
 
У місті Вінниці в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річну жительку, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що вона, з метою помсти, за винагороду в розмірі 2 тисячі доларів США, замовила вбивство свого колишнього чоловіка – 39-річного жителя міста Гайсина зазначеної області, приватного підприємця.
 
У місті Дніпропетровську 22 червня на території парку відпочинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 27-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 22 червня в зазначеному місті ножем завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.
 
 
У місті Мелітополі Запорізької області 15 червня у своєму будинку було знайдено мертвим 35-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 14 червня в зазначеному місті в квартирі 37-річної безробітної місцевої жительки завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв
 
У місті Генічеську Херсонської області 17 червня в згорілому автомобілі ВАЗ було знайдено обгорілий труп власника – 23-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного місцевого жителя, водія приватного таксі. Попередньо встановлено, що він уночі 17 червня на вулиці зазначеного міста дерев’яною палицею заподіяв травму голови потерпілому під час сварки на ґрунті ревнощів, після чого посадив його до згаданого автомобіля й підпалив. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.
 
У місті Донецьку 21 червня до міліції звернувся 25-річний місцевий житель, журналіст одного з телеканалів. Він заявив, що минулої ночі на вулиці згаданого міста троє невідомих заподіяли йому тілесні ушкодження під час раптово виниклої сварки (медичну допомогу надано без госпіталізації). У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєному викрили двох 21-річних місцевих жителів.
 
У місті Києві працівники міліції затримали 61-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він у приміщенні гуртожитку одного з навчальних закладів, шляхом вільного доступу, проник до кімнати 21-річної слухачки зазначеного навчального закладу й викрав мобільний телефон. Крім того, встановлено ще три факти скоєння ним крадіжок грошей у слухачів цієї ж навчальної установи на загальну суму 490 гривень. Викрадене вилучено.
 
У місті Києві 22 червня працівники міліції затримали 28-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він з автомобіля “Тойота” 26-річної безробітної місцевої жительки викрав сумочку, у якій знаходилися 1,5 тисячі гривень та особисті речі.
 
У місті Дніпропетровську під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 41-річного місцевого жителя вилучено пістолет ТТ та вісім набоїв до нього.
 
В Антрацитівському районі Луганської області при перетині Державного кордону України поза митним постом працівники міліції затримали 24-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 1,2 кілограма вибухівки та два електродетонатори.
 
У місті Харкові на вулиці працівники міліції затримали 40-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 500 грамів вибухівки.
 
На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилислужбових осіб одного з державних підприємств, котрі під час будівництва транспортної розв’язки автодороги  завищили обсяг виконаних робіт, чим завдали збитки державі на суму майже 670 тисяч гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.
 
В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилизаступника директора та двох викладачів одного з вищих навчальних закладів, котрі вимагали та отримали 180 доларів США хабара від студента вказаного інституту за успішне складання ним іспиту.Задокументовано ще 10 фактів отримання правопорушниками хабарів на загальну суму понад 40 тисяч гривень. Прокуратурою міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)
 
У місті Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилистаршого викладача одного із місцевих університетів, котра отримала 1,8 тисячі гривень хабара від студента зазначеного навчального закладу за успішне складання ним іспиту. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 

You may also like...