Криминальная хроника Украины на 27-28.06.2010

Криминальная хроника Украины на 27-28.06.2010 

27.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 368 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 329 ( 43,3 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 24 пограбування, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, 16 одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати та 1 275 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб. У них вилучено 19 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 818 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Протягом минулої доби порушено 186 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 37 – у сфері службової діяльності, у тому числі дев’ять – про хабарництво та шість – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 113 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 19 осіб загинули та 160 – травмовано.

У місті Ялті Автономної Республіки Крим 23 червня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 48-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного безробітного жителя Первомайського району автономії. Попередньо встановлено, що він на вулиці ножем вбив потерпілого під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У Пологівському районі Запорізької області 20 червня на території агрофірми у службовому приміщенні було знайдено мертвим з рубаною раною голови 61-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних 32-річних чоловіків – місцевого жителя та жителя міста Донецька, які, з метою крадіжки, проникли на територію агрофірми, але оскільки їх помітив охоронець, зловмисники завдали йому смертельні тілесні ушкодження. Після цього нападники зламали двері магазину й викрали продукти харчування та побутову хімію. Частину викраденого вилучено.

У місті Бериславі Херсонської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних жителів Цюрупинського району Херсонської області, віком 39 та 22 роки. Попередньо встановлено, що вони вдень 25 травня у будинку 68-річної пенсіонерки під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв, задушили господарку та ножем убили її безробітну 29-річну дочку. Після цього з метою приховання злочину зловмисники підпалили будинок.

У місті Судаку Автономної Республіки Крим 16 травня на подвір’ї домогосподарства 48-річного безробітного невідомий пострілом з невстановленої вогнепальної зброї завдав дробове поранення грудей господарю (госпіталізовано). У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 55-річного безробітного місцевого жителя, який на подвір’ї домогосподарства потерпілого пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці поранив у груди господаря під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

У Василівському району Запорізької області 26 травня 32-річний безробітний місцевий житель під час раптово виниклої сварки пострілом з невстановленої зброї поранив у ногу 25-річного місцевого жителя (госпіталізовано) та втік з місця пригоди. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали зловмисника.Зброю вилучено.

У Святошинському районі міста Києва 26 червня на вулиці працівники міліції затримали 37-річного іноземця, у якого було вилучено п’ять грамів марихуани.

У Дніпровському районі столиці на вулиці працівники міліції затримали 29-річного безробітного, раніше судимого жителя міста Броварів Київської області, у якого вилучено 6,8 грамів героїну.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділення Кримської регіональної дирекції відкритого акціонерного товариства, який упродовж 2007-2008 років не здійснював контроль за роботою членів кредитного комітету дирекції, які, на підставі, наданих підроблених документів, видавали споживчі кредити. Таким чином, установі було завдано збитки на загальну суму понад 818 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 " Службова недбалість" КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у квітні цього року надав до районного відділу податкової міліції Державної податкової інспекції міста фіктивний розрахунок податкових зобов’язань з податку на додану вартість й намагався отримати з державного бюджету 1,8 мільйона гривень відшкодувань. Слідчим відділом податкової міліції Державної податкової інспекції в місті Луганську порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 "Службове підроблення" КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців державної лікарні, які використали на оплату комунальних послуг понад 658 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених для виплати заробітної плати. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 "Порушення законодавства про бюджетну систему України" КК України.

28.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 886 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 077 ( 42,5 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 33 пограбування, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 15 електродетонаторів та 185 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи. У них вилучено 10,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 965 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дві особи.

Протягом минулого тижня порушено 2 916 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 620 – у сфері службової діяльності, у тому числі 147 – про хабарництво та 35 – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 136 – травмовані.

У місті Запоріжжі 19 червня у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням 50-річного безробітного. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 44-річну особу без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він з метою крадіжки зайшов до будинку потерпілого, але оскільки господар його побачив, зловмисник вбив його ножем.

У Солом’янському районі міста Києва 24 червня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 69-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 29-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у квартирі потерпілої, вбив господарку під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У Голосіївському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 43 та 30 років, у яких вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, дві гранати, 15 електродетонаторів та 119 набоїв до різної зброї.

У Літинському районі Вінницької області працівники міліції затримали 58-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено п’ять кілограмів конопель.

У місті Вишневому Києво-Святошинського району Київської області на вулиці працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 30 грамів амфетаміну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відділення філії відкритого акціонерного товариства. Як виявилося, вони не перевірили наявність заставного майна в місцевого жителя, унаслідок чого йому було незаконно надано кредит у сумі 3,8 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 "Перевищення влади або службових повноважень" КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили викладача однієї з кафедр вищого учбового закладу, який вимагав та отримав 1,5 тисячі гривень хабара від студента цього навчального закладу за успішне складання іспиту. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 "Одержання хабара" КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комбінату. Він отримав 2,3 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за видачу йому свідоцтва про закінчення курсів підготовки водіїв транспортних засобів на цьому комбінаті (фактично не навчався). Зловмисника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 "Одержання хабара" КК України.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони незаконно реалізували заставне майно (зерно) за раніше отриманий у філії відкритого акціонерного товариства кредит, чим завдали банківській установі збитки на суму 5,3 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 "Зловживання владою або службовим становищем" КК України.

МВС України
 

You may also like...