Інцидент з журналістом в Запоріжжі на контролі МВС

02 липня, біля 23 годині на привокзальній площі вокзалу «Запоріжжя-1» співробітниками батальйону патрульної служби ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області було зафіксовано порушення громадського порядку: двоє чоловіків відкрито вживали слабоалкогольні напої.  

Порушникам було зроблено зауваження та запропоновано припинити порушувати громадський порядок. На що один з них, назвавшись фотокореспондентом щотижневика «Фокус», але відмовившись пред’явити службове посвідчення, не виконав законні вимоги працівників міліції, поводився агресивно та висловлювався нецензурними словами. У зв’язку з цим даних громадян було доставлено до Комунарського райвідділу, де стосовно них складено протокол про адміністративне порушення, передбачене ч.1 ст. 178 КУпАП (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді).

Пізніше, громадянин, який назвався журналістом звернувся у 5-ту міську лікарню Запоріжжя для медичного обстеження, повідомивши, що отримав травми від працівників міліції. Втім, поспілкуватися з ним з цього приводу не вдалося, оскільки він відразу ж виїхав до постійного місця мешкання – Києва.

Наразі за даним фактом співробітниками інспекції з особового складу проводиться службова перевірка. Якщо за її результатами дії правоохоронців буде визнано неправомірними, керівництвом ГУМВС України в Запорізькій області буде принципово вжито самих жорстких заходів реагування. Проведення даного розслідування знаходиться на контролі керівництва Міністерства.

 

 

ДЗГ МВС України

You may also like...