Найбільш актуальні кримінальні справи, порушені та направлені до суду слідчими ОВС минулого тижня

 Найбільш актуальні кримінальні справи, порушені та направлені до суду слідчими органів внутрішніх справ минулого тижня

У Черкаській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу України.

Вжитими оперативно-розшуковими заходами було встановлено, що зловмисник убив потерпілого ножем під час спільного вживання спиртних напоїв. Зловмисника затримано в порядку ст.115 КПК України.

Досудове слідство у кримінальній справі триває.

У Вінницькій області до працівників міліції звернувся із письмовою заявою місцевий житель про те, що його 23-річний брат на власному автомобілі виїхав із дому на роботу і не повернувся.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів щодо встановлення місцезнаходження зниклого громадянина працівники міліції в лісопосадці, неподалік одного із селищ, знайшли автомобіль потерпілого. Обстеживши транспортний засіб, працівники міліції виявили тіло громадянина, який вважався зниклим, без видимих ознак насильницької смерті. До речі, ні ключів від автомобіля, ані документів на нього, не було знайдено.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 "Умисне вбивство" КК України.

Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення винних у скоєнні цього злочину та їх затриманню.

У Вінницькій області спецлінією «102» надійшло повідомлення про те, що у власному домоволодінні було знайдено тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу України.

За підозрою у вчиненні цього злочину було затримано 25-річного громадянина. Під час допиту підозрюваний розповів, що убив потерпілого після спільного вживання алкогольних напоїв та під час суперечки, що виникла на ґрунті особистих неприязних відносин.

Розслідування кримінальної справи триває і знаходиться на особливому контролі керівництва ГУМВС України у Вінницькій області.

У Житомирській області за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 "Умисне тяжке тілесне ушкодження" Кримінального кодексу України, порушено кримінальну справу стосовно громадянина, який на ґрунті особистих неприязних відносин умисно завдав тяжкі тілесні ушкодження іншій особі.

Цього ж дня зловмисника затримано в порядку ст. 115 КПК України. По завершенню десятиденного терміну затримання, визначеного судом, буде вирішуватися питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Досудове слідство у кримінальній справі триває.

У Кіровоградській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 "Умисне тяжке тілесне ушкодження" КК України.

Цього ж дня в порядку ст. 115 КПК України зловмисника затримано. Йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Досудове слідство у кримінальній справі триває.

У Закарпатській області телефоном надійшло повідомлення про те, що на місці пожежі в одній із кімнат готелю було знайдено тіло жінки, яка працювала там адміністратором.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186 "Грабіж", ч. 2 ст. 115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу України.

Цього ж дня в порядку ст. 115 КПК України підозрюваного затримано. Стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

 

Кримінальні справи, направлені до суду

 

У Запорізькій області закінчено досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням двох осіб у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів" КК України. Кримінальну справу в порядку ст. 225 КПК України надіслано до прокуратури.

Досудовим слідством було встановлено, що ці особи з грудня 2006 року по березень 2010 року в місті Бердянську вісім разів збували особливо небезпечний наркотичний засіб – ацетильований опію, загальною вагою 2,1619 г.

Під час розслідування цієї кримінальної справи було накладено арешт на майно обвинувачених на загальну суму 5 212 гривень. Одному з обвинувачених у вчиненні цього злочину обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, а іншому – підписку про невиїзд.

У Чернівецькій області закінчено досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням двох осіб у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів" КК України. Кримінальну справу в порядку ст. 225 КПК України надіслано до прокуратури.

У ході розслідування справи було встановлено, що ці особи в січні та березні цього року незаконно збували небезпечний наркотичний засіб канабіс, вагою 35,3 та 26,5 грам відповідно.

Зловмисникам було пред’явлено обвинувачення в учиненні цього злочину. Їм обрано запобіжний захід у вигляді взяття під вару.

 

ДЗГ МВС України

(за матеріалами ГСУ МВС України)

You may also like...