Малолітні крадії

 Працівники Калитянського селищного відділення міліції викрили групу підлітків, на рахунку яких низка злочинів, серед яких – угон мотоциклу, розукомплектування майна залізничної станції, зломи гаражів та продуктового магазину. 

Як розповів керівник Калитянського СВМ Броварського МВ майор міліції Микола Симоненко, «Організатор групи, вже раніше судимий за крадіжки 17-річний учень вечірньої школи, заарештований. З іншими, учнями середньої школи, проводиться робота, якої вбачається вдосталь. Адже зграя молодиків, встигла «наробити» чимало.

Викрадали усе що бачили. Згідно заяв потерпілих, це і зварювальний апарат, і електрокабель та інші інструменти, які останні збували за безцінь. З магазину поцупили майже 700 гривень. Усі «виручені» кошти «просаджували» у гральних автоматах. Мотоцикл після декількох ралі покинули у лісі.

Поведінка підлітків дещо зрозуміла, адже усі хлопці з неблагонадійних або неповних сімей. Навчальні заклади майже не відвідували.»
Наразі працівники міліції порушили кримінальні справи за статтями ч.3,185 та ч.2, ст.289 (крадіжка майна та угон автотранспорту здійснені за попередньою змовою групою осіб), за які на підлітків може очікувати від 5 років позбавлення волі.

Окрім того, наразі проводиться подальша перевірка на причетність малолітніх зловмисників до інших злочинів.

Ксенія Крикунова,
Броварський МВ (з обслуговування міста Бровари та Броварського району)

 

You may also like...