Злодійкам утекти не вдалося (фото)

У Старокостянтинівському районі працівники міліції затримали двох громадянок циганської національності «на гарячому» — одразу після вчинення крадіжки. 

Жительки Закарпаття приїхали на Хмельниччину щойно три дні та ходили селами району, збирали пожертви. У таку пору року та ще й серед білого дня мало хто із селян відпочиває по хатах чи прохолоджуються у садочках, у всіх людей пора «жнив», усі турботи — про городину, день рік годує. В одному із сіл на глухій вуличці, менша, 19-річна дівчина, залишилася коло хвіртки, а старша, 26-річна молодиця, попрямувала в глиб двору. Саме у цей час господа була пустою, громадянка Росії, яка відпочивала там у своїх рідних, подалася до сусідки і вхідних дверей не зачинила. Як розповіла пізніше підозрювана, вона шостим чуттям знала, куди потрібно йти і де лежать гроші. Жінка безперешкодно проминула декілька кімнат, а в останній відчинила шухляду невеличкої шафки та поцупила 2 тисячі російських рублів та новий цифровий фотоапарат.

Потерпіла була у сусідки не більше 6 хвилин і коли поверталася, особливої уваги на дівчину, яка стояла на сільській вулиці, не звернула, а от коли зіткнулася на власному ганку із незнайомою жінкою, серце пришвидшено заколотилося. Вона миттю кинулася у хату перевіряти документи та квитки на зворотній шлях, а потім вибігла на дорогу та почала голосно кричати і кликати на допомогу. Але, на щастя, сусіди й самі звернули увагу на підозрілих молодиць, які швидко тікали вулицею, тож поки одні кинулися їм навперейми, інші телефонували «102». За декілька хвилин, зважаючи на близьке розташування села до райцентру, слідчо-оперативна група Старокостянтинівського РВ уже була на місці події.

 

Злодійкам утекти не вдалосяЗлодійкам утекти не вдалося

Згідно частини 3 статті 185 ККУ «Крадіжка, поєднана із проникненням у житло», нечистій на руку циганці загрожує до шести років позбавлення волі. Окрім того, жінки перевіряються на причетність до аналогічних злочинів у Рівненській та Львівській областях, оскільки перебували і там до візиту на Поділля. 

Юлія Гринь, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області

 

You may also like...