Сивина в бороду — біс у ребро, а інколи — і заточка

У Білогірському районі чоловіки-пенсіонери посварилися на ґрунті ревнощів, як наслідок — один потрапив у лікарню з тяжкими тілесними ушкодженнями. 

І один, і другий були вдівцями, ось тільки 60-річний уже десяток років як набув цього статусу, а його сусід, що мав 61 рік від народження, щойно три роки як поховав дружину. Але на відміну від свого односельця, з яким господарювали хата в хату все життя, був більш сором’язливого норову, тож увесь час проживав одинаком. А ось інший, навпаки, став активним дописувачем у рубрику «Самотній чоловік бажає познайомитись» однієї з українських газет. Й, очевидно, мав успіх у жінок, оскільки відвідувачок не бракувало, односельці нарахували близько десятка господинь, які час від часу проживали із ним. Остання претендентка на його руку і серце, наприклад, затрималась, півроку. Чому ні одна з них не залишилась назавжди, ніхто не відає, сам господар каже, що кожній чогось не вистачало: кому — пишних форм, кому — ніжності й ласки. Але незважаючи на те, що жодна не прийшлась до двору, «наречений» останніх три роки кожну з них ревнував до свого овдовілого сусіда. А той, як на те, постійно зачіпав нових насельниць сусідської господи: компліментами «сипав» через паркан, розмови про життя заводив, а то й пригощав чимось. 

Після чергового «розлучення», одного дня ревнивий сусід, перебуваючи напідпитку, вирішив з’ясувати стосунки із сусідом-залицяльником. Прийшов до того додому та почав звинувачувати у непристойній поведінці, попереджуючи, щоб із наступною гостею, яку чекав з дня на день, той навіть і не думав розмовляти. Услід за словами у хід пішли кулаки. У розпалі бійки сусід схопив зі столу металеву заточку та двічі проштрикнув забіяку. На щастя, у потерпілого відпочивала дочка із онукою, тож жінка швидко доправила батька у лікарню.

Наразі підстаркуватий «дон-жуан» заліковує свої серйозні поранення, а відносно затриманого порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 121 ККУ (тяжкі тілесні ушкодження). Чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...