Антивакцинаторна “титушня” зірвала навчання у ліцеї на Прикарпатті

Вимагали поновити на роботі вчительку, яка відмовилася вакцинуватися.

Скандальний львівський активіст та антивакцинатор Остап Стахів разом зі своїми прихильниками увірвався до Єзупільського ліцею на Прикарпатті та зірвав навчальний процес, пише місцеве видання Кurs.

Фото Кurs

Стахів зі спільниками увірвалися у ліцей без масок і вимагали поновити на посаді вчительку початкових класів Галину Бусько, яка відмовилася вакцинуватися від COVID-19 і наказом директора була відсторонена від роботи.

За словами самої вчительки, вона не згідна вакцинуватися, бо вакцинуватись чи не вакцинуватися – це її воля.

«Я написала, що я не згідна вакцинуватися. Бо вакцинуватись чи не вакцинуватися – це моя воля. Які я вважала за потрібне прививки, я зробила. Це є медичне дослідження, і я не хочу робити на собі експеримент», – заявила Бусько.

Як розповів голова громади Ігор Лукашевич, у школі працює 61 людина. З них лише Галина Бусько відмовилася вакцинуватися чи робити ПЛР-тести, щоб продовжувати працювати.

Водночас, коли голова громади попросив Стахіва і його однодумців вдягнути маски, ті огризалися: “Застав мене вдіти маску. Ти хто?… Геноцидник!.. Ти щось заплутався…”.

Довелося викликати поліцію. Коли ж до ліцею прибули правоохоронці, провокатори вимагали у них поновити Бусько на роботі. Вони також погрожували поліції “народним затриманням” та вимагали припинити відеозйомку. Хоча при цьому самі вели пряму трансляцію у соцмрежах.

Водночас сам Стахів назвав вакцинацію “евтаназією та клеймом звіра” і закликав її саботувати.

Загалом до ліцею увірвалося близько двох десятків прихильників Стахіва. Вони зірвали навчальний процес.

Додамо, що народний депутат Роман Лозинський написав, що готує звернення до СБУ щодо діяльності Остапа Стахіва. // Діло

You may also like...