МЗС України опублікувало спільну заяву в якій наголошується, що “обставини цієї катастрофи нараз незрозумілі”

Заява була виголошена заступником Міністерства закордонних справ України під час відкритих дебатів Радбезу ООН.

Допис опубліковано на офіційній сторінці МЗС у Фейсбук о 22:44.

Image may contain: 2 people, text

«Від імені Канади, Німеччини, України та Швеції я хотів би подякувати усім делегаціям, які висловили співчуття у зв’язку із падінням пасажирського літака Міжнародних авіаліній України поблизу міжнародного аеропорту Тегерана.

Ми вдячні за слова підтримки на адресу родин та близьких загиблих у цій трагічній катастрофі.

176 невинних життів: громадян Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великої Британії.

Обставини цієї катастрофи нараз незрозумілі. Фахівці мають розслідувати її причини, щоб знайти відповіді на питання, що призвело до аварії. Для цього наші експерти мають отримати безумовну підтримку в розслідуванні інциденту», — йдеться в тексті заяви.

Натомість Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що український літак у Тегерані був збитий іранською ракетою. Про це він сказав на пресконференції в Оттаві. “Дані вказують на те, що літак був збитий іранською ракетою класу «земля-повітря». При цьому це було ненавмисно”, – сказав Трюдо, посилаючись на “низку джерел”, включно з канадською розвідкою.

Газета «Нью-Йорк Таймс» опублікувала відео можливого ракетного удару по українському «Боїнг». Про те, що це відео знято в цьому місці, також підтвердили незалежні розслідувачі з Bellingcat і Conflict Intelligence Team.

You may also like...