У Луцьку водій легковика збив на переході батька з дітьми

Водія затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Транспортний засіб помістили на арештмайданчик.

Учора, близько 15-ої години, по вулиці Ковельській у Луцьку, 29-річний житель району, керуючи автомобілем Ford Focus, збив трьох пішоходів: батька та двох малолітніх дітей, віком 9 та 5 років. Постраждалі перетинали проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переході (відео Центру безпеки м. Луцька). Усіх трьох з тілесними ушкодженнями госпіталізували. Один хлопчик у тяжкому стані.

«За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження», – повідомив головний спеціаліст сектору комунікації ГУНП Олег Плазовський.

Санкція статті передбачає, зокрема, від трьох до восьми років позбавлення волі. Триває слідство.

Загалом за січень-квітень 2021 року на території Волинської області зареєстровано 20 ДТП за участю дітей, з них – 18 ДТП з постраждалими, в яких 4 дитини загинуло та 16 дітей травмовано.

Сектор комунікації поліції Волинської області

You may also like...