В Україні оголошено штормове попередження (карта)

Майже по всій країні вируватиме потужний вітер.

В Україні на 7 жовтня оголосили штормове попередження. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

В Україні на 7 жовтня через сильний вітер оголосили штормове попередження / фото Укргідрометцентр

В Україні на 7 жовтня через сильний вітер оголосили штормове попередження / фото Укргідрометцентр

За даними синоптиків, негода охопить майже всю країну, за винятком кількох областей.

“7 жовтня вдень в Україні, крім Закарпаття та південно-східних областей, пориви вітру 17-22 м/с (І рівень небезпечності, жовтий)”, – йдеться у попередженні.

Також повідомляється, що вночі 9 жовтня по всій Україні, крім південної частини, а 10 жовтня – в більшості областей на поверхні ґрунту (в Карпатах у повітрі) очікуються заморозки 0-5°. Через це оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Прогноз погоди на 7 жовтня

За даними Українського гідрометцентру, 7 жовтня в Україні буде хмарно з проясненнями.

Без істотних опадів, лише на Волині та Рівненщині вночі місцями пройде невеликий дощ, а у північній та північно-східній частині вдень будуть невеликі, місцями помірні дощі.

Вітер очікується південно-західний, його швидкість становитиме 7-12 м/с. Вночі місцями у західних областях, вдень в Україні, крім Закарпаття та південно-східних областей, швидкість поривів досягатиме 17-22 м/с.

Температура вночі опускатиметься до 5-10°, у Криму та на узбережжі морів – до 13°, на сході та північному сході країни буде найхолодніше, 2-7° тепла. Вдень очікується 14-19°, у південній частині, на Закарпатті та місцями на Прикарпатті повітря прогріється до 18-23°. На високогір’ї Карпат вночі 1-6° тепла, а вдень 5-10°. // УНІАН

You may also like...