₴178 тис. «відкату» за перемогу в тендері: на Сумщині повідомлено про підозру представниці компанії

Раніше у цій справі підозру отримав директор медичного закладу.  Жінці інкримінують надання неправомірної вигоди службовій особі і за це їй може загрожувати до чотирьох років позбавлення волі.

Викрили корупційну схему та зібрали докази причетності осіб до її функціонування оперативники управління стратегічних розслідувань в Сумській області спільно зі слідчими Охтирського районного відділу поліції.

За даними слідства, 39-річна працівниця фірми з поставок медобладнання вступила у злочинну змову із директором медичного закладу. Щоб комерційна структура отримала перемогу в тендерних торгах, запропонувала посадовцю лікарні 25% «відкату» від суми оголошеного тендеру — йдеться про постачання до медичної установи лабораторного обладнання вартістю 750 тис. грн.

Як і було домовлено між учасниками корупційної схеми, зацікавлена компанія виграла торги, а посадовець отримав 178 тис. грн неправомірної вигоди.

Представниці фірми повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Раніше підозру отримав посадовець районної лікарні.

Процесуальне керівництво здійснює Охтирська окружна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...