Аферист поцупив у тернополянки чималу суму

Черговий факт шахрайства задокументували правоохоронці Тернопільського районного управління поліції. Від рук невідомого потерпіла 29-річна тернополянка.

Жінка розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік та представився оператором мобільного зв’язку. Під приводом покращення мобільного інтернету та авторизації користувача, аферист дізнався чотири цифри, які надійшли їй на телефон. Згодом вона отримала сповіщення про списання з її банківського рахунку 19 000 гривень. Про подію вона повідомила працівників поліції.

Відомості про злочин слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розповідають, що суть афери може відбуватися по-різному. Одні аферисти різними способами роблять дублікат сім-карток. Інші, просто входять в довіру й дізнаються дані, які надходять на мобільні телефони краян. Тоді вони без будь-яких труднощів привласнюють гроші та оформляють кредити на чималі суми.

Перш за все необхідно пам’ятати, що працівники мобільних операторів не телефонують до користувачів з метою дізнатися певні дані, які надходять їм на телефони. Дана інформація вважається конфіденційною й не підлягає розголошенню.

Також аби вберегти себе від такого роду махінацій найкраще здійснити реєстрацію мобільного номера. Чим точніше ідентифікують особу, якій належить сім-карта, тим менший ризик. Є два варіанти: перехід на «контракт» або прив’язка свого pre-paid номера до паспорта.

Також ви можете уточнити інформацію у вашого оператора про можливу послугу: блокування самостійної заміни вашої SIM-картки сторонніми особами. Саме завдяки цьому громадяни можуть якнайкраще убезпечити свої кошти від рук невідомих осіб.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

You may also like...