Чергові митники-хабарники спіймані в Одесі

Одеський митник та його спільник відповідатимуть у суді за корупційний злочин Прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора одного з митних постів Одеської митниці та підприємця, підозрюваних у корупції.

Встановлено, що чоловіки організували протиправну схему систематичного вимагання хабарів від фізичних осіб за безперешкодне оформлення в режимі «імпорт» автомобілів з іноземною реєстрацією.

У 50 доларів США за одиницю вони «оцінили» швидке оформлення автомобілів, ввезених з території Європейського Союзу, а також відсутність штучних перешкод. У разі відмови надавати неправомірні кошти, власників чекали тривалі митні догляди та затягування процесу оформлення ввозу.

Фігурантів корупційної схеми викрили співробітники прокуратури, Управління Служби безпеки в області та Управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби в області на черговому хабарі у 1100 доларів США за їх «послуги».

За клопотанням прокуратури митник відсторонений від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі прокуратури Одещини (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Прес-служба прокуратури Одеської області

You may also like...