Членів злочинної організації судитимуть за привласнення понад 15 мільйонів гривень державних коштів

Правоохоронці зібрали достатньо доказів причетності шести буковинців до низки кримінальних правопорушень, серед яких – несанкціонована зміна інформація в ЕОМ і легалізація майна, отриманого незаконним шляхом. За цим фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування.

Злочинну організацію викрили працівники слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами обласного управління ДСР НПУ та СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Під час досудового розслідування слідчі поліції встановили, що працівники медичного центру організували злочинну схему, в результаті якої протиправно отримували фінансування з державного бюджету за нібито надані послуги.

члени злочинної організації постануть перед судом за привласнення понад 15 мільйонів гривень державних коштів

Організував протиправну діяльність 43-річний директор установи та залучив у спільники інших працівників та сімейних лікарів.

Поліцейські провели 17 санкціонованих обшуків у службових кабінетах та за місцями проживання фігурантів, а також опитали понад дві тисячі свідків та пацієнтів. У результаті проведення слідчих дій правоохоронці з’ясували, що медична установа подавала до Національної служби здоров’я України відомості з недостовірними даними щодо видів та кількості наданих медичних послуг. Враховуючи відсутність матеріально-технічної бази, потужностей та персоналу, центр не міг надавати відображену у відомостях кількість медичних послуг.

Унаслідок зловживання своїм службовим становищем порушники заволоділи 15 мільйонами гривень з державного бюджету та в подальшому розподілили їх між собою.

Слідчі поліції інкримінують фігурантам вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

– частинами 2 і 3 статті 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);

– частиною 4 статті 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);

– частиною 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);

– частиною 3 статті 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї);

– частиною 3 статті 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

З метою відшкодування матеріальних збитків, завданих державі, слідчі СУ ГУНП в Чернівецькі області наклали арешт на майно фігурантів на загальну суму понад 60 мільйонів гривень, з яких – майже 8 мільйонів уже передано в управління АРМА.

Наразі поліцейські завершили досудове розслідування та передали обвинувальні акти стосовно порушників для розгляду до суду.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

You may also like...